گرنادا

دانشنامه عمومی

گرنادا ( به انگلیسی: Grenada ) کشوری جزیره ای است در شرق دریای کارائیب. پایتخت آن سینت جورجس و زبان رسمی آن انگلیسی است.
این کشور از سال ۱۷۶۲ تا زمان استقلال ( ۷ فوریه ۱۹۷۴ ) مستعمرهٔ بریتانیا بوده است. در سال ۱۹۸۳ و در پی ترور نخست وزیر، مائوریس بیشاپ، با رهبری آمریکا و همراهی سایر کشورهای دریای کارائیب به گرنادا حمله شد. پس از این ماجرا در سال ۱۹۹۰ نیکلاس برتوایت از کنگرهٔ دموکرات ملی نخست وزیر گرانادا شد، در سال ۱۹۹۵ کیت میچل به نخست وزیری رسید، در سال ۱۹۹۶ نیز سر دانیل ویلیامز به سمت فرماندار کل منصوب شد.
مجلس سنا با ۱۳ عضو انتصابی و مجلس نمایندگان با ۱۵ عضو برای مدت پنج سال
کرسی های مجلس نمایندگان:
• کنگره دموکراتیک ملی
• حزب کارگران متحد گرنادا
• حزب ملی نوین
• حزب ملی
دولت گرانادا جزیره ای است در دریای کارائیب و شمال ترینیداد و توباگو و پایتخت این کشور شهر سنت جورجز ( Saint George's ) با ۳۳٬۰۰۰ نفر جمعیت می باشد. مساحت گرانادا ۳۴۴ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۱۱۰٬۰۰۰ نفر می باشد.
از شهرهای مهم گرانادا می توان به، گویاوه ۴۳۷۸ نفر، گرنویل ۲۴۰۰ نفر و ویکتوریا ۴۰۰۰ نفر اشاره کرد.
واحد پول گرانادا نیز دلار کارائیب شرقی با واحد جزء ( سنت ) نام دارد. از نظر صادرات گرانادا دومین تولیدکنندهٔ محصول درخت جوز در جهان است. توریسم نیز از گسترش یافته ترین صنایع گراناداست.
جوز هندی، موز، کاکائو، میوه و سبزیجات
مواد غذایی، ماشین آلات و وسایل نقلیه، کالاهای اساسی
سیاهپوست ( ۸۲٪ ) ، دورگه ( ۱۳٪ ) ، سرخ پوست ( ۵٪ ) و سفیدپوست
همچنین دین ۵۷٪ از مردم کاتولیک و ۳۷٪ پروتستان است.
انگلیسی زبان رسمی مردم گرنادا است.
عکس گرناداعکس گرناداعکس گرناداعکس گرناداعکس گرناداعکس گرنادا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

گِرِنادا (Grenada)
نمایی از شهر سنت جورجز، موقعیت. کشور جزیرۀ گرنادا جنوبی ترین کشور در جزایر ویندوارد واقع در آنتیل های کوچک است و در جنوب شرقی دریای کارائیب جا دارد. مساحت آن ۳۴۴ کیلومتر مربع است و پایتخت آن سنت جورجز نام دارد.سیمای طبیعی. کشور گرنادا، که به گویش انگلیسی گرنیدا نیز نامیده می شود، از جزیرۀ نسبتاً بزرگ گرنادا و بخش جنوبی جزایر گرنادینز تشکیل شده است. جزایر گرنادینز جنوبی شامل کاریاکو و پتی مارتینیک و نیز جزیرۀ کوچک رونده و چند جزیرک دیگر است که همگی در دوراب های ساحل شمال شرقی جزیرۀ گرنادا قرار دارند و مساحتشان روی هم به ۵۲ کیلومتر مربع می رسد. جزیرۀ گرنادا که شهر سنت جورجز، پایتخت کشور، در کرانۀ جنوب غربی آن واقع است، در ۱۶۰کیلومتری ساحل شمالی کشور ونزوئلا جا دارد و مساحت آن به ۲۹۲ کیلومتر مربع می رسد. این جزیره کوهستانی است و منشأ آتشفشانی دارد. رودخانه های کوتاه بسیاری در آن جاری است و بلندترین نقطۀ آن، با نام کوه سنت کاترین، ۸۴۰ متر ارتفاع دارد. اقلیم آن بسیار گرم و مرطوب است و دو فصل متمایز خشک و پرباران دارد. روزهای فصل خشک آن که از دی ماه تا اردیبهشت به درازا می کشد، گرم و ناراحت کننده است و شب های آن خنک و مطبوع است؛ در دیگر ماه های سال، که فصل بارندگی آن محسوب می شوند، تفاوت دما بین ساعات شب و روز نامحسوس است. میانگین بارندگی سالانۀ آن در سواحل ۱,۵۰۰ میلی متر و در ارتفاعات بین ۳,۷۵۰ تا ۵هزار میلی متر است و میانگین دمای سالانۀ آن به ۲۷ درجۀ سانتی گراد می رسد. اراضی جنگلی انبوهی دارد و خاک آن از نظر کشاورزی و کشت ادویه بسیار حاصل خیز و مرغوب است که به همین سبب به جزایر ادویۀ غرب شهرت یافته است.
اقتصاد. گرنادا از نظر اقتصادی وابستگی بسیاری به کشاورزی و گردشگری دارد. نارگیل، موز، کاکائو، ادویه، به ویژه جوز هندی، نیشکر، و مرکبات ازجمله مهم ترین فرآورده های کشاورزی و جزو اقلام صادراتی آن به شمار می آیند و تولید مواد غذایی، آرد، انواع نوشابه، خوراک دام و طیور، و سیگار فعالیت های صنعتی آن را تشکیل می دهند. صنعت گردشگری نیز از منابع عمدۀ درآمد کشور گرنادا است.
حکومت و سیاست. نوع حکومت کشور گرنادا فرمانداری کل، تحت نظارت تشریفاتی ملکۀ انگلستان، است. مجلس سنای آن متشکل از سیزده عضو است که فرماندار کل آنان را منصوب می کند و شمار اعضای مجلس نمایندگان، که مردم انتخاب می کنند، بالغ بر پانزده نفر است. رهبر حزب اکثریت سمت نخست وزیری و مسئولیت تشکیل هیئت دولت را عهده دار است.
مردم و تاریخ. جمعیت گرانادا حدود۱۰۴,۰۰۰ نفر است (۲۰۱۰) و تراکم نسبی آن به ۳۰۲.۳ نفر در کیلومتر مربع می رسد. اکثر مردم گرنادا را سیاهان افریقایی تبار تشکیل داده اند و حدود ۹۹ درصد از آنان مسیحی اند و به زبان انگلیسی گفت وگو می کنند. ۶۳ درصد از جمعیت این کشور روستانشین اند و رشد سالانۀ جمعیت آن به۰.۹ درصد می رسد. میانگین امید به زندگی در این کشور ۷۲ سال است و ۹۶ درصد از مردم آن باسوادند. اگرچه آراواکها نخستین ساکنان گرنادا بوده اند، ولی زمانی که کریستف کلمب به این جزایر وارد شد (۱۴۹۸م)، بیشتر ساکنان آن را کاریبها تشکیل می دادند. فرانسوی ها در ۱۶۵۰ در جزایر گرنادا ساکن شدند و در ۱۶۷۴ جزیره های مزبور را تصرف کردند. انگلیسی ها در پایان قرن ۱۸ جزایر مزبور را از دست فرانسوی ها خارج کردند و کشت کاکائو، پنبه، و جوزهندی را در آن جا رواج دادند و بردگان سیاه پوست افریقایی را در کشتزارها به کار گماردند. لغو برده داری و تشکیل اتحادیه های کارگری زمینۀ اظهار نارضایی از اربابان انگلیسی را فراهم آورد و موجب اعتصاب های ۱۹۵۱ شد. گرنادا در ۱۹۵۸ به فدراسیون هند غربی پیوست و پس از انحلال فدراسیون مزبور، به عضویت دولت آنتیل های انگلستان درآمد. سرانجام در ۷ فوریۀ ۱۹۷۴ به کشوری مستقل مبدل شد و به جامعۀ ملل مشترک المنافع بریتانیا پیوست.

پیشنهاد کاربران

بپرس