گرجی های ایران

پیشنهاد کاربران

گرجی های ایران گروهی از مردم گرجی، و یکی از قومیت های ساکن ایران هستند که نیاکان آن ها عمدتاً به دلیل مقاومت در برابر پادشاهان ایران، از وطن خود گرجستان، به ایران تبعید می شدند. به طوری که در طول حکومت سلسله های صفویه، افشاریه و قاجاریه گرجی های بسیاری در نواحی مختلف ایران پراکنده شدند و بیشتر آنان در شهرستان های فریدن، فریدونشهر و بوئین میاندشت استان اصفهان سکونت دارند و حتی به یزد و شاهرود هم رسیدند. و امروزه پس از گذشت حدود سه سده، تنها صد هزار تَن از آنان قابل شناسایی هستند که از این میان برخی از گرجی های مناطقِ ساحلیِ شمالِ ایران با حفظ برخی از عناصر فرهنگی خود یعنی: لباس، رقص، موسیقی، آشپزی و معماری شناخته می شوند و همچنین بعضی از گرجی های مناطقِ کوهستانیِ غربِ اصفهان به واسطهٔ سخن گفتن به زبان گرجی قابل شناسایی هستند.
...
[مشاهده متن کامل]

در طی حملات ارتش امپراتوری صفویان به گرجستان، آبادی های گرجستان ویران می شد، گرجی ها قتل عام می شدند و بازماندگان آن ها به اسارت گرفته شده و به ایران تبعید می شدند.
به استناد از منابع تاریخی متعدد، حدود ۲۲۵٬۰۰۰ گرجی در دورهٔ صفویه، ۳۰٬۰۰۰ گرجی در دورهٔ افشاریه و ۱۵٬۰۰۰ گرجی نیز در دورهٔ قاجاریه در ایران ساکن شدند
شمار گرجی های کشته شده و تبعید شده طی دوره های گوناگون حملات ایرانیان به گرجستان ( صفویه به بعد ) :
نقطهٔ شروع ورود گرجی ها به ایران از آغاز تأسیس سلسلهٔ صفویان یعنی سال ۹۰۶ ق / ۱۵۰۱ م می باشد. هنگامی که شاه اسماعیل یکم عازم نبرد با فرخ یسار پادشاه شروان شد خلفا بیک را با جمعی روانهٔ جنگ با گرجی ها نمود که در این یورش بسیاری از گرجی ها کشته شدند. شاه اسماعیل که پس از شکست خوردن در چالدران دیگر خود هیچگاه فرماندهی لشکریانش در تهاجمات را بر عهده نمی گرفت در سال ۹۲۲ ق، دیوسلطان را روانهٔ نبرد با منوچهرخان و یاری رساندن به ملک قرقره نمود. دیوسلطان پس از ۱۴ روز نبرد پیروز شد و با اسرا و غنایم فراوانی بازگشت نمود. از اسرایی که در این جنگ گرفته شدند شاه اسماعیل ۲۰۰ تن را برای سلطان مصر جهت جلب دوستی وی علیه عثمانیان فرستاد.

گرجی های ایرانگرجی های ایرانگرجی های ایرانگرجی های ایرانگرجی های ایرانگرجی های ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/گرجی‌های_ایران

بپرس