گراتن دوفینوا

دانشنامه عمومی

گراتن دوفینوآ. گراتَن دوفینوآ ( فرانسوی: gratin dauphinois ؛ تلفظ فرانسوی:  ​ ) یک غذای سنتی بر پایۀ سیب زمینی پخته شده با خامه یا شیر از منطقۀ تاریخی دوفینه واقع در جنوب شرقی فرانسه می باشد. [ ۱]
اولین بار در ۱۲ جولای ۱۷۸۸ به این غذا اشاره شده است. این غذا به همراه زردپره زیتونی به عنوان شام در مهمانی چارلز - هنری، دوک کلرمونت - تونره و سپهبد دوفین برای مقامات شهری گپ، شهرستان اوت - آلپ کنونی، آماده شد. [ ۲]
گراتن دوفینوآ از لایه های نازک سیب زمینی خام و خامه تشکیل شده و داخل ظرفی آغشته به کره و سیر می پزد. برای هر یک کیلوگرم سیب زمینی، حدود ۶۰۰ میلی گرم خامه، ۲۵ گرم کره و یک حبه سیر احتیاج است. این ترکیب باید برای بیش یک ساعت در اجاقی با دمای ۱۵۰ درجۀ سانتی گراد بماند و در ۱۰ دقیقۀ آخر حرارت افزایش یابد. [ ۳] [ ۴]
• وب گاه گراتن دوفینوآ ( فرانسوی )
عکس گراتن دوفینوآ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس