گراتن

دانشنامه عمومی

گراتَن ( فرانسوی: gratin ؛ تلفظ فرانسوی:  ​ ) نوعی از غذا و تکنیک آشپزی است؛ که در آن غذا به زیر لایه ای از نان خرد شده یا پنیر قرار می گیرد. گراتن ها از انواع غذاهای فرانسوی هستند که نامِ خود را نیز از زبان فرانسوی گرفته اند. معمولاً این غذا را در ظروفی غیر تخت آماده می کنند. پایه این نوع غذا پنیر، شیر، و حتی خامه تشکیل شده است، گراتن سیب زمینی و گراتن مارچوبه از انواع معروف آن است.
در گراتن سیب زمینی، آنها را اسلایس می کنند و درون مایه گراتن قرار داده و در فر می پزند.
گراتن دوفینوآ ( gratin dauphinois ) ویژه ای از منطقه دوفینه فرانسه است. این غذا به طور معمول با سیب زمینی و خامه نازک و لایه لایه تهیه می شود که در ظرف کره ای که با سیر مالیده شده پخته می شود. [ ۱]
عکس گراتن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

لایه های سیب زمینی یا نان خرد شده یا سبزیجات مانند مارچوبه همراه با شیر خامه یا پنبر که لایه چین در ایران می گویند

بپرس