گذری به هند

دانشنامه عمومی

گذری به هند ( به انگلیسی: A Passage to India ) رمانی از ادوارد مورگان فورستر است که در سال ۱۹۲۴ میلادی منتشر شد. فورستر در این رمان که در دوره سلطه انگلیس بر هند می گذرد به رابطه انگلیسی ها و هندی ها و نیز تلقی دو فرهنگ از جهان و انسان می پردازد. گذری به هند از مطرح ترین آثار فورستر می باشد. [ ۱] این رمان برنده چند جایزه شده است. دیوید لین در سال ۱۹۸۴ فیلمی بر پایه این زمان ساخت.
گذری به هند با ترجمه حسن جوادی به فارسی نیز منتشر شده است.
رمان گذری به هند از سه بخش تشکیل شده است:
• مسجد: سمبلی از امکان تفاهم بین انگلیسی ها و مردم هند است. در عین حال مظهری از پیروزی اسلام در نظر عزیز و دوستانش به شمار می رود.
• غار: سمبلی از شکست هر نوع تفاهم و رابطه بین انگلیسی ها و مردم هند.
• معبد: سمبلی از هندوئیسم که پیروان آن تمام جهانیان، بلکه تمام کائنات را دوست دارند. هندوئیسم چون تصوف عشق را مبدأ اندیشه خود قرار می دهد و این عشق تمام موجودات را دربرمی گیرد و از مرز فرقه ها و دین ها می گذرد.
↑ Dr. Aziz ↑ Cyril Fielding ↑ Adela Quested ↑ Mrs. Moore ↑ Ronny Heaslop ↑ Professor Narayan Godbole ↑ Maj. Callendar ↑ Miss Derek ↑ Hamidullah
عکس گذری به هند
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

گُذَری به هند (A Passage to India)
(یا: راه هند) رمانی از ادگار مورگان فورستر، به زبان انگلیسی، منتشرشده در ۱۹۲۴. خانم مور، پیرزنی انگلیسی، و همراه جوانش، آدلا کوئستد، با نیت سفر در هند و دریافتن هندوستان حقیقی، نه آن هندوستانی که انگلیسیان ساخته اند، به هند می روند. دکتر عزیز، پزشکی مسلمان، با آنان آشنا می شود و ترغیبشان می کند که با هم به سیاحتِ غارهای مارابار بروند. آدلا، که اعصاب درستی ندارد، با شنیدن صدایی از درون یکی از غارها غش می کند و چون نجات می یابد به دادگاه شکایت می برد که دکتر عزیز قصد تجاوز به او را داشته است. چیزی نمانده که دادگاه انگلیسی عزیز را متهم کند، اما در واپسین لحظه آدلا اعتراف می کند که دروغ گفته است و بدین ترتیب عزیز نجات می یابد. این ماجرا برای آدلا گران تمام می شود؛ جامعۀ انگلیسیانِ مقیم هند، که مجموعه ای از آداب قراردادی و عقاید کلیشه ای دربارۀ هندیان و حضور انگلستان در هند دارند، آدلا را محکوم به ترک کردن طبقۀ خود می کنند. دکتر عزیز به جنگل پناه می برد و سرخورده از وقایعی که بر او گذشته به تنفری عمیق از انگلیسیان می رسد. این داستان، هم در زمان انتشار و هم پس از استقلال هند جنجال های فراوانی برانگیخت.

پیشنهاد کاربران

بپرس