گتو کراکوف

دانشنامه عمومی

گتو یهودیان کراکوف یکی از پنج گتو اصلی است که توسط رایش سوم در دولت عمومی در جریان اشغال لهستان توسط ارتش آلمان در جنگ جهانی دوم ساخته شد.
شهر کراکوف یکی از شهرهای تاریخی ( با هزار سال قدمت ) و سومین شهر مهم لهستان بود و ۲۵۰٬۰۰۰[ ۱] نفر نیز در این شهر ساکن بودند. لهستان در سال ۱۹۳۹ اشغال شد[ ۲] و در ۳ مارس ۱۹۴۱ اتو واشتر فرماندار شهر دستور ساخت گتو را صادر کرد. تمام یهودیانی که در شهر زندگی می کردند و بالغ بر۶۰٬۰۰۰ نفر می شدند تا ۲۰ مارس ۱۹۴۱ فرصت داشتند که خانه های خود را رها کنند و در گتو مستقر شوند.
وسعت این گتو ۲۰ هکتار بود و شامل ۱۵ خیابان و ۳۲۰ آپارتمان و در کل ۳٬۱۶۷ اتاق داشت. تمام محوطه با دیوار محصور شده بود. پیش از جنگ تنها ۳۰۰۰ نفر در این منطقه زندگی می کرد که در جریان اسکان یهودیان این تعداد به ۱۵٬۰۰۰ نفر رسید. به هر خانواده ۴ نفری یک آپارتمان تعلق می گرفت که به خاطر کمبود جا اکثر افراد مجبور بودند روز را در خیابان بگذرانند. در اکتبر ۱۹۴۱، ۶٬۰۰۰ یهودی دیگر که متعلق به روستاهای اطراف بودند به تعداد قبلی اضافه شد.
مشکل دیگری که ساکنان گتو با آن مواجه بودند گرسنگی بود. غذای اصلی سیب زمینی و جیره روزانه نان ۱۰۰ گرم و شکر ۲۰۰ گرم برای هر نفر بود. برای یهودیان ساکن گتو کارتهای شناسایی صادر شده بود و اکثر آن ها در کارخانه کار می کردند.
اولین انتقال به اروگاه ها بین ۳۰ مه تا ۸ ژوین ۱۹۴۲ تحت نظارت اس اس انجام گرفت. از ۳۱ مه صدور کارت شناسایی متوقف شد و اعلام شد که افراد بدون کارت شناسایی باید در میدان ژگودا جمع شوند و وقتی افراد از انجام این کار سر باز زدند توسط پلیس گتو که خود نیز یهودی بودند در خانه هایشان یا در خیابان دستگیر و به زور به میدان ژگودا برده شدند. تنها در دو روز اول این دستگیری ها ۴۰۰۰ نفر راهی اتاق گاز شدند البته به آن ها گفته شده بود که آن ها را برای کار به کارخانه های اوکراین می برند.
اما بزرگترین انتقال در ۲۸ اکتبر ۱۹۴۲ انجام گرفت فرزندان و والدین را از هم جدا کردند افرادی را که سالم تشخیص می دادند به اردوگاه های کار اجباری و افراد بیمار و ناتوان تیرباران شدند یا به اتاق های گاز فرستاده شدند. کودکان را هم به شهر مجاور بردند و با شلیک گلوله به سر آن ها به طور دسته جمعی قتل عام شدند. [ ۳]
رومن پولانسکی کارگردان نامی سینما نیز بخشی از دوران کودکی اش را قبل از انتقال خانواده اش به اردوگاه های مختلف در این گتو گذراند. [ ۴]
عکس گتو کراکوف
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس