گانش

دانشنامه عمومی

گانِش یا گانشا، یکی از شناخته شده ترین و مورد احترام ترین خدایان در مذهب هندوئیسم است. [ ۱] [ ۲]
او اولین فرزند شیوا و پارواتی است. نام او را می توان ترکیبی از دو کلمه گا - به معنی هوش و نهَ - به مفهوم عقل دانست. پارواتی گانشا را تنها با عشق خود خلق کرده است تا تنها به مادرش سرسپرده باشد و فرامین مادرش را اجرا کند.
گانش در سرسپردگی مطلق به مادرش یک اسطوره است و بجز فرمان مادرش به فرمان کسی گوش نمی کند. در نوشته های کهن هندی آمده است که گانشا زمانی که مادرش به او دستور می دهد تا زمانی که در حال حمام کردن است هیچ کس را به درون خانه راه ندهد گانشا از ورود شیوا که همسر پارواتی است نیز جلوگیری کرده و اجازه ورود نمی دهد که این کارش باعث خشم شیوا شده و شیوا سر او را قطع می کند. و مجبور می شوند با چسباندن سر فیل به او زنده اش کنند.
از نظر آنها او خدایی است که شکمی بزرگ با سری فیل گونه دارد. اغلب او را طوری تصویر می کنند که بر زمین نشسته و پاهایش را زیر خود جمع کرده است.
او نابودکننده تمامی بدی هاست و در پرستش، گانش معمولاً برطرف کننده مشکلات و موانع است و بسیاری از دانش آموزان در طول امتحانات به درگاه این ایزد ( که ترکیبی از زداینده مشکل و خدای هوش و عقل است ) نیایش می کنند.
عکس گانشعکس گانش

گانش (فیلم ۲۰۰۹). گانش ( به انگلیسی: Ganesh ) فیلمی هندی محصول سال ۲۰۰۹ و به کارگردانی ام. ساراوانان است. در این فیلم بازیگرانی همچون رام پوتینینی، کجال آگاروال، پونام کائور، اشیش ویدیارتی، روهینی هاتانگادی و ساپتاگیری ایفای نقش کرده اند.
عکس گانش (فیلم ۲۰۰۹)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

گانِش (Ganesh)
خدای هندو، پسر شیواو پاروَتی. او با سر فیل نمایانده می شود و در مقام حلّال مشکلات پرستش می شود.

پیشنهاد کاربران

بپرس