گالاکتوز
/gAlAktoz/
لغت نامه دهخدا
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
دانشنامه عمومی
گالاکتوز یا گالاکتُز یک منوساکارید یا قند ساده با ارزش غذایی است که به خوبی در آب حل می شود. گالاکتوز به وفور در فراورده های لبنی یافت می شود.
فرمول شیمیایی آن C۶H۱۲O۶ بوده لذا ایزومر گلوکز و فروکتوز است.
گالاکتوز در اثر یک واکنش دهیدراسیون با گلوکز تشکیل یک قند دی ساکارید بنام لاکتوز می دهد که به عنوان قند شیر نیز معروف است. هیدرولیز لاکتوز به وسیلهٔ آنزیم لاکتاز اجزای سازندهٔ آن که همان گلوکز و گالاکتوز هستند را تولید می کند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلففرمول شیمیایی آن C۶H۱۲O۶ بوده لذا ایزومر گلوکز و فروکتوز است.
گالاکتوز در اثر یک واکنش دهیدراسیون با گلوکز تشکیل یک قند دی ساکارید بنام لاکتوز می دهد که به عنوان قند شیر نیز معروف است. هیدرولیز لاکتوز به وسیلهٔ آنزیم لاکتاز اجزای سازندهٔ آن که همان گلوکز و گالاکتوز هستند را تولید می کند.
wiki: گالاکتوز
دانشنامه آزاد فارسی
پیشنهاد کاربران
پیشنهادی ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید