کیک عروسی، یک نوع کیک است که برای جشن عروسی درست می شود. مواد این کیک در کشورهای گوناگون متفاوت است. معمولاً ویژگی های این کیک را چند طبقه بودن، تزیین بسیار مجلل، قرار گرفتن عروسک های کوچکی از عروسی و داماد بر سر کیک و رنگ کاملاً سفید آن تشکیل می دهد. در مراسم ازدواج نخست عروس و داماد کیک را می برند. در برخی از نقاط اروپا رسم بر این بوده است که این توسط عروس پخته می شده است تا بدین وسیله عروس بتواند مهارت خود را در آشپزی نشان دهد. [ ۱]
تاریخچه کیک عروسی به زمان امپراتوری روم در حدود ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد. در ابتدا در مراسم عروسی نوعی نان تهیه می شد که به مرور زمان به شیرینی آن افزوده شد. در ۱۰۰ سال پیش از میلاد ابتدا یک تکهٔ سفت نان شیرین یا کیک میوه توسط داماد خورده می شد و باقیماندهٔ آن خورد شده و بر سر عروس ریخته می شد. این رسم امروزه به صورت بریدن کیک و در دهان گذاشتن آن توسط عروس و داماد تبدیل شده است. در قرن هفدهم میلادی شکر قنادی به وجود آمد. کیک عروسی به سبک غربی در کشور بریتانیا به وجود آمد و روش های تزیین آن مانند استفاده از خمیر فوندانت، یخ چینه مجلل ( رویال آیسینگ ) در این کشور توسعه پیدا کرد. در قرن نوزدهم ملکه ویکتوریا در مراسم عروسی خود کیکی ابداع کرد. این کیک با یخ چینه مجلل تزیین شده بود و ۳۶ سانتیمتر عمق، ۲٫۸ متر عرض و ۲٫۲ متر ارتفاع داشت. این کیک چند طبقه بود. این کیک نمونهٔ بنیادی برای کیک های عروسی امروزی به سبک غربی به شمار می رود. این سبک از کیک به عنوان کیک عروسی ویکتوریایی شناخته می شود و در اصل نوعی کیک میوه ای است که با یخ چینهٔ کاملاً سفید پوشانده شده است اما امروزه ممکن است نوع کیک از نوع میوه ای نباشد. [ ۲]
از انواع تزیین کیک عروسی می توان از کیک عروسی توری ( به انگلیسی: Bridal lace cake ) نام برد. در این نوع، تمامی سطح کیک با خمیر فوندانت پوشانده شده و با خمیری که به شکل تور معمولاً گلدار نقش انداخته شده تزئین می شود. قالب خمیر را می توان با استفاده از تور لباس عروس تهیه کرد بطوریکه خمیر توری روی کیک طرحی مشابه با تور لباس عروس داشته باشد. [ ۳]
از آنجائیکه کیک عروسی در اکثر کشورهای جهان یکی از اجزای مراسم ازدواج است این کیک دارای اشکال و انواع گوناگون است. بسیاری از کیک های عروسی جهان ریشهٔ بریتانیایی دارند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفتاریخچه کیک عروسی به زمان امپراتوری روم در حدود ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد. در ابتدا در مراسم عروسی نوعی نان تهیه می شد که به مرور زمان به شیرینی آن افزوده شد. در ۱۰۰ سال پیش از میلاد ابتدا یک تکهٔ سفت نان شیرین یا کیک میوه توسط داماد خورده می شد و باقیماندهٔ آن خورد شده و بر سر عروس ریخته می شد. این رسم امروزه به صورت بریدن کیک و در دهان گذاشتن آن توسط عروس و داماد تبدیل شده است. در قرن هفدهم میلادی شکر قنادی به وجود آمد. کیک عروسی به سبک غربی در کشور بریتانیا به وجود آمد و روش های تزیین آن مانند استفاده از خمیر فوندانت، یخ چینه مجلل ( رویال آیسینگ ) در این کشور توسعه پیدا کرد. در قرن نوزدهم ملکه ویکتوریا در مراسم عروسی خود کیکی ابداع کرد. این کیک با یخ چینه مجلل تزیین شده بود و ۳۶ سانتیمتر عمق، ۲٫۸ متر عرض و ۲٫۲ متر ارتفاع داشت. این کیک چند طبقه بود. این کیک نمونهٔ بنیادی برای کیک های عروسی امروزی به سبک غربی به شمار می رود. این سبک از کیک به عنوان کیک عروسی ویکتوریایی شناخته می شود و در اصل نوعی کیک میوه ای است که با یخ چینهٔ کاملاً سفید پوشانده شده است اما امروزه ممکن است نوع کیک از نوع میوه ای نباشد. [ ۲]
از انواع تزیین کیک عروسی می توان از کیک عروسی توری ( به انگلیسی: Bridal lace cake ) نام برد. در این نوع، تمامی سطح کیک با خمیر فوندانت پوشانده شده و با خمیری که به شکل تور معمولاً گلدار نقش انداخته شده تزئین می شود. قالب خمیر را می توان با استفاده از تور لباس عروس تهیه کرد بطوریکه خمیر توری روی کیک طرحی مشابه با تور لباس عروس داشته باشد. [ ۳]
از آنجائیکه کیک عروسی در اکثر کشورهای جهان یکی از اجزای مراسم ازدواج است این کیک دارای اشکال و انواع گوناگون است. بسیاری از کیک های عروسی جهان ریشهٔ بریتانیایی دارند.
wiki: کیک عروسی