کینه

/kine/

مترادف کینه: بغض، پدرکشتگی، تنفر، حقد، دشمنی، عداوت، عناد، غرض، کین، نفرت

متضاد کینه: محبت، مهر

معنی انگلیسی:
animus, hatred, hostility, rancor, rancour, spite, virulence, grudge

لغت نامه دهخدا

( کینة ) کینة. [ ک َ ن َ ] ( ع اِ ) کُنار. ( منتهی الارب ). بار درخت سدر. ( از اقرب الموارد ). || درخت کُنار. ( ناظم الاطباء ). || ( اِمص ) پذیرفتاری. ( منتهی الارب ). پذیرفتاری و کفالت. واحد کَیْن. ( ناظم الاطباء ). کفالت. ( اقرب الموارد ).

کینة. [ ن َ ] ( ع اِ ) سختی خواری. ( منتهی الارب ). شدت خوارکننده. ( از اقرب الموارد ). سختی وشدت. خواری و مذلت. ( ناظم الاطباء ). || بدحالی ، و گویند: بات فلان بکینة سوء؛ ای بحالة سوء. ( منتهی الارب ). || حالت. یقال : بات فلان بکینةسو؛ ای بحالة سوء. ( اقرب الموارد ) ( ناظم الاطباء ).
کینه. [ ن َ / ن ِ ] ( اِ ) به معنی بیمهری و عداوت و آزار کسی را در دل پوشیده داشتن باشد. ( برهان ). بغض و عداوت. کین. ( آنندراج ) . دشمنی و عداوت و بدخواهی و آزار کسی در دل پنهان داشتن. ( ناظم الاطباء ). کین. دشمنی نهفته در دل. خصومت پنهانی و عداوت که از سوء رفتار یا گفتار کسی در دل گیرند. بغض. بغضاء. حقد. غل. حَنَق. ضِغْن. ضَغینة. ذَحل. اِحْنة. ( از یادداشت به خط مرحوم دهخدا ) :
زبانی سخنگوی و دستی گشاده
دلی هَمْش کینه هَمَش مهربانی.
دقیقی.
بِنِه کینه و دورباش از هوا
مبادا هوا بر تو فرمانروا.
فردوسی.
به یزدان که از تو مرا کینه نیست
به دل نیز آن کینه دیرینه نیست.
فردوسی.
میاز ایچ با آز و با کینه دست
به منزل مکن جایگاه نشست.
فردوسی.
بدو گفت شاپور کز بوستان
نروید همی کینه دوستان.
فردوسی.
از پدر چون از پدندر دشمنی بیند همی
مادر از کینه بر او مانند مادندر شود.
لبیبی.
رزبان آمد با حمیت و با کینه
خونشان افکند اندر خم سنگینه.
منوچهری.
گر هیچ سخن گویم با تو ز شکر خوشتر
صد کینه به دل گیری صد اشک فروباری.
منوچهری.
برادر با برادر کینه ور بود
ز کینه دوست از دشمن بتر بود.
( ویس و رامین ).
هرکه یک روز جست کینه او.
قطران.
زبهر این زن بدخوی بدمهر
چه باید بود با یاران به کینه ؟
ناصرخسرو.
گر خویشتن کشی ز جهان ورنی
بر تو به کینه او بکشد خنجر.
ناصرخسرو.
پر از خنده روی و لب و دل ز کینه بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

۱ - عداوت دشمنی مقابل مهر محبت . ۲ - نفرت تنفر . ۳ - انتقام .
سختی خواری . شدت خوار کننده . سختی و شدت . خواری و مذلت .یا بد حالی .

فرهنگ معین

(نِ ) (اِ. ) دشمنی ، عداوت .

فرهنگ عمید

۱. دشمنی، عداوت، بغض.
۲. = انتقام
۳. [قدیمی] جنگ.
* کینه به دل گرفتن: احساس دشمنی پیدا کردن.
* کینه خواستن (جستن، توختن ): (مصدر لازم ) [قدیمی] انتقام گرفتن.
* کینه داشتن: (مصدر لازم ) دشمنی داشتن.
* کینه ساختن: (مصدر لازم ) [قدیمی] جنگیدن.
* کینهٴ شتری: [عامیانه، مجاز] کینۀ شدید و ماندگار.
* کینه کشیدن: (مصدر لازم ) [قدیمی] انتقام گرفتن.
۲. [قدیمی] جنگیدن.
* کینه ورزیدن: (مصدر متعدی )
۱. دشمنی ورزیدن.
۲. انتقام جستن.

گویش مازنی

/kine/ چوبی که روی دستگاه گاو آهن سوار کنند - ته هر چیز ۳قنداق تفنگ

واژه نامه بختیاریکا

( کُینِه ) کجاست
( کینِه ) کیست
شاخ

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کینه و دشمنی بر دو قسم است: قسم اول را «حقد و کینه» گویند. و قسم دوم را «عداوت» نامند. هر یک از این دو قسم از صفات مهلکه و اخلاق رذیله است. و از اخبار مستفاد می شود که: مؤمن کینه ور نیست. و در غالب اوقات صفات مهلکه دیگر نیز از کینه و عداوت متولد می گردد، چون حسد و غیبت و دروغ و بهتان و شماتت و اظهار عیب و دوری و ایذاء و سخریّت و استهزاء و غیر این ها از آفات و اعمال محرمه است که دنیا و دین آدمی را فاسد می سازد.
کینه و دشمنی بر دو قسم است: زیرا هر که عداوت کسی را در دل دارد یا آن را در دل پنهان می کند و انتظار زمان فرصت را می کشد، یا آشکار در صدد ایذا و اذیت آن شخصی است که او را دشمن دارد، و اظهار عداوت او را می کند.قسم اول را «حقد و کینه» گویند، که عبارت است از: پنهان کردن عداوت شخصی در دل.و قسم دوم را «عداوت» نامند، و این ثمره قسم اول است، زیرا که: چون کینه قوّت گرفت و عداوت شدید گردید، خزانه دل از محافظت آن عاجز، و پرده از روی کار بر می دارد. و قسم اول از ثمرات غضب است، زیرا که: چون آدمی بر دیگری خشم گیرد و به جهت عجز از انتقام یا مصلحتی دیگر آن وقت اظهار غضب نکند و خشم خود را فرو برد و در دل خود پنهان سازد کینه حاصل می شود. و هر یک از این دو قسم از صفات مهلکه و اخلاق رذیله است.و از اخبار مستفاد می شود که: مؤمن کینه ور نیست. و در غالب اوقات صفات مهلکه دیگر نیز از کینه و عداوت متولد می گردد، چون حسد و غیبت و دروغ و بهتان و شماتت و اظهار عیب و دوری و ایذاء و سخریّت و استهزاء و غیر این ها از آفات و اعمال محرمه است که دنیا و دین آدمی را فاسد می سازد.و اگر فرض شود که هیچ یک از این ها حاصل نشود همان خود بغض و عداوت او از امراضی است که نفس قدسی را بیمار، و همیشه روح از آن متالّم و در آزار است. آدمی را از بساط قرب الهی دور، و از مرافقت ساکنان عالم قدس مهجور می گرداند. و صاحب خود را منع می کند از آنچه شیوه اهل ایمان و شیمه اخیار و نیکان است، و از بشاشت و شکفتگی و مهربانی و فروتنی و مرافقت و همنشینی نسبت به کسی که کینه او را در دل دارد. و خود را از اعانت و قضاء حوائج او باز می دارد.و هر یک از این ها درجه ای از دین را کم می کند و پرده میان آدمی و میان بار یافتگان بزم تقرب می گردد. و از این جهت است که در اخبار و آثار مذمت بی شمار در خصوص عداوت و دشمنی وارد شده است. حتی اینکه حضرت پیغمبر (صلّی اللّه علیه و آله وسلم) فرمودند که: «هیچ وقتی جبرئیل (علیه السّلام) به نزد من نیامد مگر این که گفت: ای محمّد از عداوت و دشمنی مردم احتراز کن.» و فرمودند که: «جبرئیل هرگز در هیچ امری این قدر به من وصیت نکرد که در خصوص عداوت مردم.» و حضرت صادق (علیه السّلام) فرمودند که: «هر که تخم عداوت بکارد همان را که کاشته است درو می کند.»
معالجه عداوت و دشمنی
و معالجه این صفت خبیثه آن است که: اول تامّل کند در این که دشمنی و عداوت، شجره ای است که: به جز اندوه و الم در دنیا ثمری ندارد. و صفتی است که: غیر از غصّه و غم اثری نمی بخشد. ساغری است که: به جز زهر جانگزا به کام صاحب خود نریزد. و آتشی است که: به غیر از دود کدورت از آن بر نخیزد، زیرا که عدوّ مسکین همیشه با اندوه و غصه قرین، و پیوسته با رنج و محنت همنشین است. به سبب عداوت خاندان های کهن بر باد، و دودمان قدیم از بیخ و بنیاد بر افتاد. و بسا دولت های بی پایان که به سبب عداوت به نکبت مبدّل، و بسا عزّت ها که بنیادش به تیشه عداوت سست و مختل گردیده. بلکه آنچه از کتب و تواریخ و سیره ها و احوال مردمان، مکرر معلوم شده آن است که: هیچ دولتی به سر نیامد مگر به واسطه عداوت و دشمنی.درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد نهال دشمنی بر کن که رنج بی شمار آرد و اکثر آن است که: مطلقا از کینه و عداوت، ضرری به آنکه او را دشمن دارند نمی رسد. و بعد از آن ملاحظه عاقبت آن را در آخرت بنماید که آدمی را به عذاب الیم می رساند. و چون این امور را تامّل کرد، و متنبه گردید که: عاقل همیشه خود را در حالتی باقی نمی دارد که مضرّات آن به او عاید، و دشمن از آن منتفع گردد، پس سعی نماید که با آن شخصی که عداوت و کینه دارد رفتار دوستانه و گفتار مشفقانه به عمل آورد. و با او به مهربانی و شکفتگی ملاقات کند. و در قضای حوایج او سعی نماید. و در مجامع و محافل، نیکی های او را اظهار نماید. بلکه نسبت به او زیاده از دیگران نیکی و احسان کند تا نفس را گوش مالی داده بینی شیطان را بر خاک مالد. و پیوسته چنین رفتار کند تا آثار عداوت از دل او بر طرف شود.
نصیحت
و ضد این صفت، «نصیحت» است، که عبارت است از: خیر خواهی و نیک پسندی بر دیگران. و آن نیز بر دو قسم است: باطنی و ظاهری.اولی: عبارت از آن است که: به دل، طالب خوبی و خیر مسلمین باشد.دومی: آن است که خیر و صلاح ایشان را به جا آورد.و شرافت این صفت بسیار، و فضیلت آن بی شمار است، هم چنان که در بیان صفت حسد مذکور خواهد شد.
آثار حقد و عداوت
...

[ویکی اهل البیت] کینه ورزی و دشمنی، انحرافی روانی، گناهی بزرگ و بیماری مهلکی است که اگر وبال نکبت بار آن گریبان گیر آدمی گردد، آرامش روح را از بین برده، سلامت روان را دستخوش عوارض خسارتبار خود کرده، روح اخوت و برادری را در معرض فنا و نابودی قرار می دهد.
کسی که قلب خود را میدان تاخت و تاز دشمنی قرار داده و نفس خویش را با کینه توزی آمیخته است، مسیر کمال، باب قرب و زمینه فوز و رستگاری را بر خود مسدود ساخته، خویشتن را همواره در رنج روحی و آزار و ناراحتی درونی قرار داده است. کینه توزی آفتی جانکاه و بیماری بسیار خطرناکی است.
کینه توزی اغلب ناشی از حسد و حسد هم ناشی از کبر می باشد و برای رشد و تکامل روحی، سدی محکم و برای ایجاد بیماری قلبی و جسمی، میکرب و ویروس قوی است.
الحِقْدُ: إِمساک العداوة فی القلب والتربص لِفُرْصَتِها؛ حقد و کینه ضدش عفو و بخشش است: حقد و کینه، نگه داشتن دشمنی در قلب و منتظر فرصتی بودن برای عقده گشایی.(لسان العرب، ج3، ص154)

دانشنامه عمومی

کینه (ترانه تیلور سوئیفت). «دشمنی» یا «کینه» ( انگلیسی: Bad Blood ) ترانه ای از خواننده - ترانه سرای آمریکایی تیلور سوئیفت، برگرفته از پنجمین آلبوم استودیویی اش ۱۹۸۹ ( ۲۰۱۴ ) است. سوئیفت این ترانه را به همراه تهیه کنندگانش مکس مارتین و شلبک نوشت. نسخهٔ آلبوم اثری پاپ با طبل پایکوب کننده است که دربارهٔ خیانت یک دوست صمیمی صحبت می کند. پس از انتشار ۱۹۸۹، رسانه ها حدس زدند این ترانه در مورد کیتی پری است که سوئیفت پیش از آن با او مشکل داشت و بازتاب گسترده ای در رسانه ها دریافت کرد. «کینه» با نقدهای متفاوتی از سوی منتقدان مواجه شد. برخی از منتقدان از اشعار و ساختار هنری آن انتقاد کردند، در حالی که دیگران ترانه را یکی از برجسته ترین قطعه های آلبوم در نظر گرفتند.
نسخه ریمیکس «کینه» با حضور رپر آمریکایی کندریک لامار، در ۱۷ مه ۲۰۱۵ به عنوان چهارمین تک آهنگ ۱۹۸۹ توسط بیگ مشین و ریپابلیک رکوردز منتشر شد. نسخه ریمیکس ترانه با نوسازی تنظیم و خوانندگی لامار، مورد ستایش منتقدان قرار گرفت. «کینه» با یک موزیک ویدئو با بودجه بالا که به کارگردانی جوزف کان و تهیه کنندگی سوئیفت پشتیبانی شد. در این ویدئو گروهی از بازیگران متشکل از خوانندگان و مدل ها حضور دارند و خود ویدئو با نئو - نوآر مقایسه شد. این ترانه جایزه گرمی در رشتهٔ بهترین موزیک ویدئو و دو جوایز ویدئو موسیقی ام تی وی در رشتهٔ ویدئو سال و بهترین همکاری را به دست آورد.
«کینه» موفقیتی در جدول های فروش بود و در استرالیا، کانادا، نیوزیلند و اسکاتلند به رتبهٔ یک جدول های فروش موسیقی دست یافت. در ایالات متحده، این تک آهنگ در صدر جدول ۱۰۰تای داغ بیلبورد و جایگاه دوم ۴۰تای برتر بزرگسالان و ۴۰ آهنگ برتر جریان اصلی قرار گرفت. این تک آهنگ گواهینامه های چند پلاتینی در استرالیا، کانادا و ایالات متحده را دریافت کرد. همچنین نامزدی گرمی بهترین اجرای پاپ دونفره/گروهی را به همراه داشت.
پنجمین آلبوم استودیویی تیلور سوئیفت، ۱۹۸۹ ( ۲۰۱۴ ) ، از سینث پاپ دههٔ ۱۹۸۰ میلادی الهام گرفته است. تولید الکترونیکی آلبوم با استفاده از سینث سایزر، درام های برنامه ریزی شده و آواز پشتیبان پردازش شده، نشان دهنده دور شدن از سبک های کانتری در آثار پیشین سوئیفت بود. [ ۱] [ ۲] [ ۳] بر روی ۱۹۸۹، سوئیفت و تهیه کننده سوئدی مکس مارتین به عنوان مدیرهای اجرایی تولید به کار برده شدند. [ ۲] مارتین و همکار مکرر او شلبک، هفت ترانه از سیزده ترانه از جمله «کینه» را در نسخه استاندارد آلبوم تهیه کردند. [ ۴] [ ۵] این آلبوم در اکتبر ۲۰۱۴ با همراه موفقیت تجاری منتشر شد و طی یک هفته نخست انتشار، بیش از یک میلیون نسخه فروخت. [ ۳]
عکس کینه (ترانه تیلور سوئیفت)

کینه (فیلم ۲۰۰۴). کینه ( به انگلیسی: The Grudge ) فیلم ترسناک آمریکایی است که در سال ۲۰۰۴ از روی فیلمی ژاپنی به همین نام ساخته شده است. این اولین فیلم از مجموعه فیلم هایی با نام کینه است. کارگردانی آن بر عهده تاکاشی شیمیزو بوده و اولین بار در ۲۲ اکتبر ۲۰۰۴ در آمریکای شمالی پخش شد.
کینه شرح نفرینی است که به وجود آمدن آن به دو صورت اتفاق می افتد: هنگامی که فردی با خشم شدید یا با غصهٔ فراوان می میرد. کسانی که با این قدرت ماوراالطبیعهٔ کُشنده مواجه می شوند می میرند و خود به شکل همین نفرین دوباره متولد می شوند، از یک قربانی به قربانی دیگر و این زنجیرهٔ وحشت بی انتها ادامه می یابد.
• وبگاه رسمی
• کینه در بانک اطلاعات اینترنتی فیلم ها ( IMDb )
• پرسش و پاسخ از کارگردان فیلم
• آثار موسیقی کریستوفر یانگ
• ژاپن در فرهنگ غیر ژاپنی
• فرزندکشی در ادبیات داستانی
• فیلم ها به زبان انگلیسی
• فیلم های ۲۰۰۴ ( میلادی )
• فیلم های آمریکایی بازخلق شده از فیلم های ژاپنی
• فیلم های ارواح آمریکایی
• فیلم های ارواح دهه ۲۰۰۰ ( میلادی )
• فیلم های ارواح
• فیلم های با روایت غیرخطی
• فیلم های بازخلق شده ترسناک
• فیلم های بازخلق شده
• فیلم های به تهیه کنندگی سم ریمی
• فیلم ها به کارگردانی تاکاشی شیمیزو
• فیلم های ترسناک ۲۰۰۴ ( میلادی )
• فیلم های ترسناک آسیایی - آمریکایی
• فیلم های ترسناک آمریکایی
• فیلم های ترسناک فراطبیعی آمریکایی
• فیلم های ترسناک فراطبیعی
• فیلم های خارجی فیلمبرداری شده در ژاپن
• فیلم های خانه خالی از سکنه آمریکایی
• فیلم های دنباله
• فیلم های فراطبیعی دهه ۲۰۰۰ ( میلادی )
• فیلم های فیلم برداری شده در توکیو
• فیلم های کلمبیا پیکچرز
• فیلم های مهیج ترسناک دهه ۲۰۰۰ ( میلادی )
• فیلم های واقع شده در ۲۰۰۴ ( میلادی )
• فیلم های واقع شده در توکیو
• فیلم های واقع شده در ژاپن
• فیلم های هیولایی
• فیلم های یونیورسال پیکچرز
• کینه ( فیلم )
• همسرکشی در ادبیات داستانی
• فیلم های آمریکایی دهه ۲۰۰۰ ( میلادی )
• فیلم های درباره نفرین
• فیلم های واقع شده در ۲۰۰۱ ( میلادی )
مقاله های فیلم که متغییر فروش دارند
• مقاله های دارای واژگان به زبان انگلیسی
• شناسه آی ام دی بی یکسان با ویکی داده
عکس کینه (فیلم ۲۰۰۴)

کینه (فیلم ۲۰۲۰). کینه ( انگلیسی: The Grudge ) یک فیلم ترسناک فراطبیعی به کارگردانی نیکلاس پس و محصول کشور آمریکا است. داستان این فیلم در بازه زمانی فیلم کینه محصول ۲۰۰۴ اتفاق می افتد.
عکس کینه (فیلم ۲۰۲۰)

کینه (مجموعه فیلم). کینه یک مجموعه فیلم ترسناک آمریکایی است که توسط Sony Pictures و براساس بخشی از فرانشیز ( franchise ) بزرگ ژاپنی به همین نامُ ، منتشر شده است. قسمت اول بازسازی شده فیلم جو - آن ( در ژاپنی به معنای کینه ) است و از خط داستانی مشابه همین فیلم ژاپنی پیروی می کند. [ ۱] دنباله فیلم کینه ۲ اگر چه از یک داستانی منحصر به فرد پیروی می کند، ولی هنوز هم برخی عناصر داستان را از ژاپنی ها قرض گرفته است. [ ۲] دنباله این مجموعه، کینه ۳، کمی بعد از وقایع فیلم دوم روی می دهد.
کینه، برای اولین بار در ۲۲ اکتبر ۲۰۰۴ به نمایش درآمد. داستان در مورد کارن ( سارا میشل گلار ) ، دانشجوی رشته مددکاری اجتماعی است که با دوست پسرش داگ ( جیسون بهر ) در ژاپن زندگی می کند.
ین فیلم با ۱۸۰ میلیون دلار فروش یک موفقیت بزرگ در گیشه داشت که بسیار فراتر از انتظار تحلیلگران و مدیران سونی پیکچرز بود. [ ۳]
قسمت دوم دو سال پس از فیلم اول در ۱۳ اکتبر ۲۰۰۶ اکران شد. داستان در مورد اوبری دیویس ( امبر تامبلین ) ، خواهر کوچک کارن اسنت که پس از تماس تلفنی با مادرش ( جوانا کسیدی ) در مورد حبس کارن در یک بیمارستان روانی پس از وقایع فیلم قبلی، برای دیدار با او به توکیو ژاپن سفر می کند.
این فیلم مانند فیلم قبلی خود با موفقیت ۷۰ میلیون دلار در سراسر جهان در گیشه موفق بود.
در شیکاگو، تنها بازمانده کینه ۲، جیک کیمبل، در یک بیمارستان روانی ستری است و پزشک وی دکتر سالیوان ( شاونی اسمیت ) معتقد نیست که توسط ارواح مورد تعقیب قرار گرفته است. وقتی جیک در سلولش در حالی که تقریباً تمام استخوان هایش شکسته شده بود کشته شد، دکتر سالیوان تصمیم می گیرد با ذهن باز تحقیقات را در این باره آغاز کند.
این فیلم بر خلاف دو نسخه قبل اکران عمومی نیافت و مستقیماً در اواسط ۲۰۰۹ وارد شبکه خانگی شد.
در ابتدا به نظر می رسید فیلم جدیدی که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد قرار است یک بازراه اندازی برای نسخه های قبلی باشد اما این فیلم تبدیل به یک دنباله دیگر برای این مجموعه شد.
عکس کینه (مجموعه فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

جدول کلمات

ضب, وژ

مترادف ها

hatred (اسم)
تنفر، بیزاری، نفرت، ستیز، دشمنی، عداوت، کینه، غل، بغض

animosity (اسم)
ستیز، دشمنی، خصومت، عداوت، کینه، شهامت، جسارت، ستیزه جویی، ستیزگی، ضدیت

enmity (اسم)
نفرت، دشمنی، خصومت، عداوت، کینه، ستیزگی، ضدیت، دوءیت

rancor (اسم)
عداوت، کینه، بدخواهی، خصومت دیرین

grudge (اسم)
بیزاری، کینه، بی میلی، غبطه، غرض، لج، اکراه

spite (اسم)
کینه، بدخواهی، غرض، لج، بغض

vengeance (اسم)
کینه، انتقام

peeve (اسم)
کینه، غرض

onomastic (صفت)
کینه، اسمی، وابسته به اسم، مرکب از اسم

فارسی به عربی

ثار , حقد , عداوة , کراهیة , نکایة ، إحْنة

پیشنهاد کاربران

کینه فیلمی به کارگردانی عباس کسایی و نویسندگی میلاد محصول سال ۱۳۵۴ است.
مصطفی ( حسین گیل ) رانندهٔ کامیون است و بر اثر تصادف باعث فلج شدن پدر شاگردش ( محمدتقی کهنموئی ) ، موسوم به مملی ( حسین شهاب ) ، شده است. مصطفی به رغم این که به پیرمرد کمک می کند مملی از او بیزار است. مصطفی در جاده با داوود ( منوچهر وثوق ) آشنا می شود، که به تازگی از زندان آزاد شده است. مصطفی خواهرش ( طوطی سلیمی ) را به عقد داوود، درمی آورد. حکمت ( احمد معینی ) به دختر علاقه دارد، و در ماجرایی موجب مرگ زینت ( نادیا ) ، نامزد مصطفی، می شود. حکمت می گریزد و داوود که زینت را در شأن مصطفی نمی دانسته، به دلیل حضور در صحنه جنایت متهم به قتل می شود؛ اما مصطفی خود را به عنوان قاتل معرفی می کند. تنها شاهد ماجرا مملی است که در آخرین لحظه، پس از این که سر مصطفی را بالای دار می بیند، با اصرار پدرش با شهادت خود موجب آزادی مصطفی و دستگیری حکمت می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

• منوچهر وثوق
• طوطی سلیمی
• حسین گیل
• نادیا
• احمد معینی
• محمدتقی کهنمویی
• ملیحه نصیری
• عباس مختاری
• حسین شهاب

کینه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کینه_(فیلم_۱۳۵۴)
نایره
معنی کینه ( نایره ) میباشد
یعنی دشمنی . آتش برافروختن
بیگمان دست کم در پارسی امروز باید وازه �کین� و �کینه� را از هم جدا کنیم کینه دشمنی پنهان ( چه بسا بی هیچ برخود و ریشه ) همانست که در عربی آنرا حقد گویند و در پارسی نام دیگرش آریغ است و کین خونخواهی است
...
[مشاهده متن کامل]

شوم چرمه گامزن زین کنم
سپیده دمان جستن کین کنم
دلیران ایران چو شیر ژیان
همه بسته بر کین ایرج میان
به کین جستن از دشت آوردگاه
برآرم به خورشید گرد سپاه
شب تار جوینده کین منم
همان آتش تیز برزین منم
بدان را ز بد دست کوته کنم
زمین را به کین رنگ دیبه کنم
نشاننده خاک در کین به خون
فشاننده خنجر آبگون
همه تیغ زهرآبگون برکشید
به کین جستن آیید و دشمن کشید
بر آن برنهادند هر دو سخن
که در دل ندارند کین کهن
جهاندار طهمورث بافرین
بیامد کمربسته جنگ و کین
و از یاد نبریم ایرانیان کین سیاوش را سپند دانستند و برای کین سیاوش سوگند یاد کردند
همه رخ ز کین سیاوش پر آب
نهادند سر سوی افراسیاب
همه یک به یک دل پر از کین کنید
سپر بستر و تیغ بالین کنید
به کین سیاوش سیه پوشد آب
کند زار نفرین به افراسیاب
به ایران سپه رزم و کین آوریم
به نیزه خور اندر زمین آوریم
کزین پس نه نخچیر جویم نه خواب
نپردازم از کین افراسیاب
که گر دست یابم برو روز کین
کنم ارغوانی ز خونش زمین
به یزدان که تا در جهان زنده ام
به کین سیاوش دل آگنده ام
همه شهر ایران جگر خسته اند
به کین سیاوش کمر بسته اند
میاسای از کین افراسیاب
ز تن دور کن خورد و آرام و خواب
به کین سیاوش کمر بر میان
ببست و بیامد چو شیر ژیان
برآهیخت شمشیر کین پیلتن
بپردخت یکباره زان انجمن
به کین سیاوش بریدم سرش
برافروختم آتش از کشورش

کینه از انتقامجویی و خونریزی می آید
کین دگر دیسه ( خین یا خون ) است. که به جهت انتقام باید خون ریخته شود
و حشره کنه که به بدن انسان و دام میچسبد و خون میخورد از همین واژه است
و همچنین کنه به معنای عمق و اساس و پایه و اصل و ریشه. . . . . که از همین مفهوم گرفته شده است و به معنای اصل و نسب و ریشه است
...
[مشاهده متن کامل]

know به معنای دانستگی که پی بردن به اصل و اساس و ریشه و کنه مطلب است.
و کنجکاو و کنج و . . . .
همچنین است واژگان ترکی نولمیگ که به معنای پرس و جو از حال و احوال است

کینه در سنسکریت کینه kina ( جای زخم ) و کهیننه khinna ( کسی که به زور خاطره ی بدی از کسی را در خود نگه داشته است؛ افسرده ) و در اوستایی: کئینه kaina؛ در مانوی، سغدی و پهلوی:کِن ken با همان معنی سنسکریت
...
[مشاهده متن کامل]
می باشد و تعریف امروزی آن این است: نگهداری خاطره ی بدی یا بدی های کسی و منتظر فرصتی برای انتقام گیری بودن.

واژه کینه
معادل ابجد 85
تعداد حروف 4
تلفظ [kine]
نقش دستوری اسم
ترکیب ( اسم ) ‹کین›
مختصات ( نِ ) ( اِ. )
آواشناسی kine
الگوی تکیه WS
شمارگان هجا 2
منبع فرهنگ فارسی عمید
...
[مشاهده متن کامل]

واژگان مترادف و متضاد
از ریشه واژه پهلوی کین است
واژه کین
معادل ابجد 80
تعداد حروف 3
تلفظ [kin]
نقش دستوری اسم
ترکیب ( اسم ) [پهلوی: kēn] [قدیمی]
مختصات ( اِمص . )
آواشناسی kin
الگوی تکیه S
شمارگان هجا 1
منبع لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی معین
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

کینه
واژه کینه و کینه توزی از ریشه هندو اروپائی کوی - kwei یا جبران خسارت که در اوستا کئین kaenā یا مجازات و جزا ودر ساتسکریت کیت cayate یا انتقام جوئی و در همی زمینه در لاتین پونیو punio که در انگلیس واژه های punish، pain، penalty، و احضار به دادگاه سپینا subpoea میباشند
...
[مشاهده متن کامل]

( بیا با ما مورز این کینه داری
که حق صحبت دیرینه داری ) حافظ
بخشی برگرفته از
فرهنگ ریشه های هندواروپائی زبان فارسی
کردآ ورنده دکتر منوچهر آریاتپور

واژه کینه کاملا پارسی است چون در عربی می شود ضغینة این واژه یعنی کینه این واژه یعنی کینه صد درصد پارسی است.
هیچ ضربه ای خوش طعم تر از کینه قدیمی نیست
کینَه در تالشی یعنی دختر
rancor
کدورت
غل
vengeance
نفرت : Hatred - Hate
کینه : Grudge
HATRED :
a very strong feeling of dislike : hate
GRUDGE :
a strong feeling of anger toward someone that lasts for a long time
در دل خود ناراحت بودن از کسی و منتظر فرصت انتقام بودن
تنفر
نقار
Spite
Animus
Malice
ضب
وژ
کینه: در پهلوی در ریخت کنگ kēnag بکار می رفته است.
( ( پر از درد خوالیگران را جگر
پر از خون دو دیده پر از کینه سر ) )
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، 1385، ص 289. )

حسادت کینه دوزی
از کسی دشمنی به دل داشتن.
بخل و دشمنی و حسادت
نگهداری خاطره بدی یا بدی های کسی و منتظر فرصتی برای انتقام گیری بودن.
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٢٦)

بپرس