کپسایسین

دانشنامه عمومی

کپسایسین یا کاپسِی سین ( به انگلیسی: Capsaicin ) ماده ای شیمیایی تند موجود در فلفل های چیلی است که گیاهانی از سرده کپسیکوم می باشند. این ماده در فلفل های تند ( سبز و قرمز ) یافت می شود.
علت اصلی تند بودن فلفل ها همین ماده است و خوردن آن باعث افزایش دمای بدن و احساس گرمی می شود. [ ۱]
این ماده خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که سلول های بدن را از آسیب مولکول های رادیکال آزاد محافظت می کند و از خاصیت ضد باکتریایی نیز برخوردار است. این ماده سیستم قلبی عروقی را تحریک و سیستم هاضمه را تقویت کرده و درد روی پوست یا مفاصل بدن را تسکین می بخشد و برای مثانه به عنوان داروی ضد احتقان و ضد باکتری مؤثر است. کپسایسین نه تنها درد آرتروز و آرتریت روماتوئید را تسکین می دهد بلکه هنگام استفاده به شکل موضعی، میزان ورم ناشی از این بیماری ها را کاهش می دهد. فلفل با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی در معده و نابودی باکتری هایی که می توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می کند. خاصیت ضد باکتری فلفل از بروز اسهال ناشی از عفونت جلوگیری می کند. [ ۲]
تحقیقات نشان داده است که کپسایسین موجود در فلفل تند، باعث کاهش بروز زخم معده می شود. [ ۳] کپسایسین، موجب افزایش جریان خون در قسمت مخاطی معده و تولید مخاط به وسیلهٔ دیوارهٔ معده می شود، بنابراین بافت معده در برابر ترشح اسید معده مصون باقی می ماند.
مطالعات نشان داده است، که خوردن ۲۰ گرم فلفل، حدود ۳۰ دقیقه قبل از خوردن یک عدد آسپیرین، از اثرات تخریبی این دارو بر بافت معده و دوازدهه، در اثر مصرف طولانی مدت مواد شیمیایی آن جلوگیری می کند.
افرادی که در طولانی مدت الکل مصرف می کرده اند، اگر عادت به خوردن فلفل نیز داشته اند، بافت معده شان کمترین آسیب را دیده است. در حالی که بسیاری از مردم به غلط تصور می کنند، فلفل می تواند ناراحتی های معده را تشدید کند.
فلفل داروی ضد سرطان است. از فلفل می توان در درمان سرطان و حتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری استفاده کرد. تحقیقات نشان داده اند کپسایسین موجود در فلفل، به عنوان یک ترکیب ضد سمی عمل کرده و مانع از فعالیت ترکیبات سرطان زا در بدن می شود و از تشکیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می کنند. [ ۴]
کپسایسین موجود در فلفل به خصوص در فلفل معمولی، ترکیبی شیمیایی دارد که موجب تحریک سیستم ایمنی شده و به این سیستم در حمله به عوامل عفونی کمک می کند. این ترکیبات موجب تحریک معده برای ترشح اسید می شود؛ بنابراین افرادی که در برنامهٔ غذایی شان به طور مرتب از این سبزی استفاده می کنند، کمتر به بیماری های عفونی مبتلا می شوند. در بعضی موارد استفاده از این سبزی بر روی پوست می تواند سبب آلرژی و حساسیتهایی شود از این رو به افراد توصیه می شود که در مصرف فلفل، بر روی پوست دقت بیشتری اعمال کنند. [ ۵]
عکس کپسایسینعکس کپسایسینعکس کپسایسینعکس کپسایسینعکس کپسایسینعکس کپسایسین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس