کوکبان

لغت نامه دهخدا

کوکبان. [ ک َ ک َ ] ( اِخ ) قلعه ای است در یمن که درونش مرصع به یاقوت و درخشان همچو کوکب بود. ( از منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ). شهری است در یمن.( الحلل السندسیة ج 2 ص 111 ). نام موضعی است و مولد اخفش حسین بن حسن بدانجا بود. ( از تاج العروس در ماده خفش ، یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). کوهی است در نزدیکی صنعاء. در اینجا کاخی وجود داشت که با نقره و سنگ بنا شده بود و اندرونش مرصع به یاقوت و جواهر بود و در شبهای تاریک مانند ستارگان درخشان می تابید و بدان جهت کوکبان گفتند. ( از معجم البلدان ). کوهی است که نزدیک صنعاء واقع است و بر آن کوه دو قصر است که هیچکس راه آن را نمی داند و عقیده بعضی مردم آن است که آن دو قصر را از جواهر ساخته اند، زیرا که در شب به غایت درخشنده است. ( حبیب السیر چ خیام ج 4 ص 676 ).

دانشنامه عمومی

کوکبان (شهر). کوکبان نام شهریست از توابع استان استان صَنعاء در کشور یمن در شبه جزیره عربستان . و مرکز قضا صنعا است. چند مسجد تاریخی در این شهر وجود دارد.
عکس کوکبان (شهر)عکس کوکبان (شهر)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کوکَبان
نام چند محل در جنوب عربستان: ۱. صومعه ای موسوم به محراباً کوکبان در عدن. ۲. قصری نزدیک ظفار در شمال ناعط. نمای بیرونی این مکان با نقره تزئین، بامش با سنگ سفید مفروش و دیواره های داخلی با چوب سرو پوشیده شده، و در دیوارها سنگ های رنگین گران بها به کار رفته بود، چونان که شب هنگام مانند ستاره می درخشید. قدما بنای آن را به جِنّیان نسبت می دادند. ۳. دهکده ای کوچک در سمت وادی سلامه در جنوب شرقی حُذیده، موسوم به کوکبان حاجه. ۴. مرکز ایالتی به همین نام در شمال غربی صنعا. این کوکبان شهری است باستانی و قدمتش به دورۀ حِمَیر می رسد. ۵. کوکبان السبعه، در غرب شهر کوکبان که به طُوَیله تعلق دارد، اما حائز اهمیت نیست.

پیشنهاد کاربران

بپرس