کوچ قوم

دانشنامه آزاد فارسی

کوچ، قوم
احتمالاً قومی عرب، ساکنِ کوه های جنوبی کرمان، در قرن اول اسلامی. اینان خود را از اعراب می دانستند و گویا از اعرابی بودند که در روزگار ساسانیان به کرمان و کوه های جنوبی آن تبعید شده بودند. این مردم را قفص و کوفج هم نامیده اند. کوچیان در قرن ۴ق در شمار پیروان قرامطۀ بحرین بودند. جمعیت آنان در اوایل قرن ۴ق بالغ بر ۱۰هزار نفر بود که در کوهستان خود به زراعت، دامداری و راهزنی روزگار می گذراندند. کوچیان، مردمانی شجاع بودند و با راهزنی های خود همۀ راه های کرمان و فارس و سیستان را ناامن کرده بودند. با این همه، از بلوچ ها هراس داشتند. یکی از شاهان دیلمی در اوایل قرن ۴ق، بر کوچیان غلبه کرد و بسیاری از آنان را کشت و جمعی را نیز به نواحی دیگر تبعید کرد. به نوشتۀ مقدسی، کوچیان به زبانی سخن می گفتند که، مانند زبان سندی، نامفهوم بود.

پیشنهاد کاربران

نظرتون در مورد قوم کوچ صد درصد اشتباهه کوچ اگه عرب بود چرا هیچ اشتراک زبانی با اعراب نداره و بیشترین تشابه زبانیش با لرهای ایرانه؟ دوما کوچ اگه عرب بود چرا بیشترین مقاومت در مورد اعراب رو قوم کوچ داشته؟ کوچ یکی از اقوام اصیل ایرانیه ک محدوده زندگیش از خلیج فارس تا زاگرس بوده
اطلاعاتتون در مورد قوم کوچ صد درصد اشتباهه اگه کوچ از اعراب بود چرا هیچ اشتراک زبانی با اعراب ندارن؟ دوما چرا بیشتر از بقیه اقوام ایرانی با اعراب جنگیدن و چرا زبانشون بیشترین تشابهات رو با لری داره؟
کوچیان یا کوفچ ها عرب نبودند بلکه به گمان بسیار، گروهی چادرنشین از پشتونها بودند همچنانکه هنوز هم هستند.
اگر عرب بودند مقدسی که بیگمان عربی می دانسته نمی گفت که زبانشان نامفهوم است و گفته مانند سندی است که می تواند همان پشتو باشد.
از قبایل مشترک میان اعراب و اکراد منحصرا معروف به ازدی هستند در زمان ال بویه ازدواجی میان اینان و ال بویه شکل گرفت که . . . بنقل از شهنامه شرفنامه مهروی
عرب نبودند
قبلا همه خود را به عراب نسبت میدادند تا به پیامبر برسند و این امتیازی برایشان شود

بپرس