کوهنجان

لغت نامه دهخدا

کوهنجان. [ هَِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان حومه بخش سروستان که در شهرستان شیراز واقع است و 1250 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

کوهنجان. [ هَِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان توابعارسنجان که در بخش زرقان شهرستان شیراز واقع است و 291 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان حومه بخش سروستان شهرستان شیراز واقع در ۲۷ کیلومتری باختر سروستان جلگه و معتدل و دارای ۱۲۵٠ تن سکنه . محصول غله چغندر تنباکو صنعت دستی آن قالی بافی .

دانشنامه عمومی

شهر کوهنجان مرکز بخش کوهنجان، از توابع شهرستان سروستان در استان فارس می باشد؛ که در دامنه آخرین ارتفاعات زاگرس جنوبی قرار دارد و از آب و هوایی معتدل و کوهپایه ای برخوردار است.
وجه تسمیه کوهنجان، همان طور که آشکار است؛ به خاطر قرار گرفتن این شهر در دل کوه بوده است؛ ولی عقیده دیگری هم بر اساس نام محلی آن وجود دارد. نام محلی کوهنجان، کنُجون است؛ این عقیده در بین مردم شهر وجود دارد که در زمان های گذشته کوهنجان شهری بزرگ بوده است، که به مرور زمان بر اثر قحطی، عدهٔ زیادی جان باخته یا مهاجرت کرده اند؛ و اکنون یک «کنُج» یا گوشه از آن باقی مانده است و نام کنُجون بر خود گرفته است.
از نظر قدمت تاریخی کشف سفالها در محوطه تاریخی کوهنجان در سال ۱۹۷۱ توسط باستان شناسان وجود شهری آباد متعلق به دوره هخامنشیان را نشان می دهد. بیشتر آثار، بناها و شواهد موجود نشان می دهد که کوهنجان در عصر ساسانیان یکی از مناطق قدیمی فارس به شمار می رفته و با توجه به موقعیت خاص آن که در مسیر ارتباطات شمال، جنوب، شرق، غرب فارس و راه منتهی به تخت جمشید قرار داشته نقش فعالی در تجارت داخلی و خارجی داشته است که وجود جاده های قدیمی، قناتها، قلعه ها تپه ها و آثار مربوط به آن دوره تجلی این نقش می باشد. از سوی دیگر وجود شهر باستانی براته و گورستان باستانی در جوار آن و گورستان باستانی کوهنجان و همچنین وجود چشمه های موجود چگونگی تکوین تمدن و زندگی را در این بخش منعکس می نماید. گورستان قدیمی روستا، با سنگ گورهایی که قدمت برخی از آن ها به بیش از دویست سال می رسد و همچنین آرامگاه شاه صفی الدین در شهر کوهنجان، نشانگر قدمت طولانی این شهر است. و همچنین در لغت نامه دهخدا آمده است:
( کوبنجان: ۱  : ( اِخ ) از دیه های شیراز است در سرزمین فارس و عثمان بن احمد بن داودیه ابوعمر الصوفی الکوبنجانی بدانجا منسوب است.
( از معجم البلدان ) . سروستان و کوبنجان دو شهرک است میان شیراز و پسا و نخجیرگاهی است خصوصاً کوبنجان و در هر دو جای جامع و منبر است ( فارسنامهٔ ابن البلخی ص۱۳۹ و ۱۴۰ ) . و رجوع به نزهه القلوب چ لیدن ص۱۱۷ شود ) هنوز صحت این موضوع که کوبنجان همان کوهنجان است مشخص نشده است.
شهر کوهنجان با مختصات جغرافیای ۲۹ درجه و ۱۳ دقیقه عرض شمالی و ۵۲ درجه و ۵۷ دقیقه طول شرقی، در فاصله ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی شیراز و ۲۴ کیلومتری غرب سروستان واقع شده است. کوهنجان در جنوب غربی دریاچه مهارلو واقع گردیده و ارتفاع آن از سطح دریاهای آزاد بیش از ۱۵۰۰ متر است.
عکس کوهنجانعکس کوهنجانعکس کوهنجانعکس کوهنجانعکس کوهنجانعکس کوهنجان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

کوهنجان ممکن است عربی شده کوهنگان باشد. مانند رفسنگان "رفسنجان، یا ارسنگان"ارسنجان
و از دو قسمت، کوهن، که به معنی کاهن یا روحانی
و گان که به معنی جایگاه یا مکان
به احتمال کوهنجان مکانی برای تعلیم و اموزش روحانیون مذهبی در قبل از اسلام بوده باشد

بپرس