کوله خاس

لغت نامه دهخدا

کوله خاس. [ ل َ / ل ِ ] ( اِ مرکب ) ( از: کوله ، کوتاه یا خرد + خاس ) درختچه ای است خرد که در همه جنگلهای خزر و دره های مرطوب تا ارتفاعات متوسط دیده می شود. ( از یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). کوله خس. ( فرهنگ فارسی معین ). و رجوع به کول و مدخل بعد شود.

فرهنگ فارسی

( اسم ) درختچهای کوتاه از تیر. سوسنیها و از دست. مارچوبه ها که ارتفاعش حدود ۶٠ سانتیمتر است . ساقه اش منشعب بساقه های فرعی و منتهی به نوکی خار مانند است . گلها یش کوچک و سبز رنگ و دارای دم گلی است که بصفحات سبز رنگ و برگ مانند چسبیده است . میوه اش سته و برنگ ارغوانی و بقطر یک سانتیمتر است جز جیز چوشت چشت هس پل کول کولر کول کیش کول خس .

فرهنگستان زبان و ادب

{Ruscus} [زیست شناسی- علوم گیاهی] سرده ای از کوله خاسیان نیمه درختچه ای چندساله و همیشه سبز با شش گونه که بومی غرب و جنوب اروپا هستند؛ ساقۀ آنها منشعب و پرشاخه و برگ هایشان ریز و فلس مانند و غیرفتوسنتزی (non-photosynthetic ) است و گل هایشان کوچک و سفید و در م...

دانشنامه عمومی

کوله خاس ( نام علمی: Ruscus aculeatus ) ، درختچه کم ارتفاع همیشه سبز اوراسیایی است، با شاخه های صاف شناخته شده به عنوان ساقه که ظاهر شق و مشابه ستون فقرات کج به برگ ها می دهند. گل های بسیار کوچک و مایل به سبز در بهار و از قسمت میانی شاخه های پهن ظاهر می شوند . گل های ماده به یک سته قرمزرنگ تبدیل می گردند. بذر آن ها توسط پرندگان پراکنده می شود اما گیاه با استفاده از ریزوم ها نیز رشد می کند. این گیاه بومی اوراسیا و بخش های شمالی آفریقا است. [ ۲] کوله خاس در جنگل ها و حوضچه ها، جایی که سایه عمیق را تحمل می کنند و همچنین در صخره های ساحلی می روید. احتمالاً به علت رنگ جذاب آن در زمستان و بهار، به عنوان گیاه زینتی نسبتاً رایجی درآمده است. [ ۲] این گیاه به طور وسیعی در باغ ها هم کشت می شود، و به عنوان یک فرار از باغ در بسیاری از مناطق خارج از محدوده مادریش گسترش یافته است. این گیاه در مناطق ۷ تا ۹ سختی به خوبی رشد می کند. [ ۲]
عکس کوله خاس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

سردهٔ کوله خاس ( نام علمی: Ruscus ) نام یک سرده از گیاهان گلدار است. درختچه هایی با ریزوم های رونده و شاخه هایی شبیه برگ های سبز و تیغ دار پهن بوده، در حالیکه برگ های حقیقی به صورت فلس های کوچک غشایی هستند. گل ها از قسمت میانی شاخه های پهن ( برگ ها ) خارج می شوند که بسیار کوچک و مایل به سبزند ولی این گل های کوچک به میوه های سته نسبتاً بزرگ یک دانه ای و به رنگ قرمز تبدیل می گردند. این جنس در حدود ۷ گونه دارد که در نواحی مدیترانه تا قفقاز و جنگل های خزر پراکنده است و در ایران فقط یک گونهٔ آن به نام کوله خاس گرگانی ( نام علمی: Ruscus hyrcanus ) یافت می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

• کوله خاس گرگانی Ruscus hyrcanus
• کوله خاس
• Ruscus colchicus
• Ruscus hypoglossum
• Ruscus hypophyllum
• Ruscus microglossus
• Ruscus streptophyllum

کوله خاس
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کوله‌خاس_(سرده)

بپرس