کوشا محمدعلی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «حجت الاسلام محمدعلی کوشا»، در تاریخ 1331/1/1ش، در یکی از روستاهای توابع شهرستان «بیجار گروس» واقع در استان «کردستان»، به نام «دولت آباد» به دنیا آمد.
خانواده وی پس از 14 روز از تولد او گذشته، به روستای «سیرلان» کوچ کرده و او تا کلاس ششم ابتدایی در سیرلان تحصیل نمود. پس از آن وارد دبیرستان در شهر بیجار شده و تا کلاس یازده نظام قدیم، در بیجار و سال آخر دبیرستان را در شهرستان «سقز» به پایان رساند.
در سال 1353ش، وارد حوزه علمیه قم شده و در مدرسه آیت الله گلپایگانی، مقدمات را خواند و سپس در حلقه های دروس دیگر تا شروع «لمعه» شرکت کرده و سپس دروس «رسائل»، «مکاسب» و «کفایه» را به پایان برد و سپس در درس خارج شرکت کرد.
وی هم زمان با تحصیل دروس سطح عالی، در مدرسه «الهادی» و «امام عصر» حدود 12 سال تدریس نموده و در زندان های سیاسی کشور از جمله «اوین» در تهران، «ساحلی» در قم و همچنین در زندان های اراک و همدان به تدریس عقاید پرداخته و هم اکنون نیز به کار تحقیق و نوشتن مشغول می باشند.
ایشان جمعاً 26 اثر تألیفی، تحقیقی و تصحیحی را ارائه نموده اند که عمده آن ها به چاپ رسیده است.
او اخیرا به علوم قرآنی، بیشتر، توجه نموده و ترجمه های قرآن را مورد نقد و بررسی قرار داده است که کتاب معروف وی به نام «ترجمه های ممتاز قرآن در ترازوی نقد»، مورد توجه محافل ادبی و دانشگاهی، به ویژه قرآن پژوهان، واقع شده است و حدود 11 مجله مثل آینه پژوهش، ترجمان وحی، بینات و... مقالات وی را در موضوعات کتاب شناسی، نقد، ترجمه و... چاپ کرده اند و همچنین با شماری از روزنامه ها و هفته نامه ها مصاحبه داشته و مقالاتی نیز در آن ها به چاپ رسانده است.

دانشنامه آزاد فارسی

کوشا، محمدعلی (دولت آبادِ بیجار ۱۳۳۱ش)
کوشا، محمدعلی
پژوهشگر علوم اسلامی، به ویژه قرآن پژوهی. تاکنون ۱۳ سال در حوزه، و بیش از ۵ سال در دانشگاه های مختلف به تدریس علوم قرآنی به ویژه تفسیر و چون و چند ترجمۀ قرآن کریم اشتغال داشته است. از استادان او در حوزه آیت الله نعمت الله صالحی نجف آبادی، آیت الله حسینعلی منتظری، و محمدعلی مدرس افغانی بوده اند. بعضی از آثار او عبارت اند از ترجمه های ممتاز قرآن در ترازوی نقد؛ سیره و سخن پیشوایان؛ سیمای بیجار گروس و حسن آباد یا سوکند؛ برگی از هزاران (مجموعۀ مقالات قرآن پژوهی و کتاب پژوهی)؛ ترجمۀ الاربعون حدیثا (از شهید اول)؛ ترجمۀ تلخیص المیزان (براساس تلخیص کمال مصطفی شاکر)؛ تصحیح تجوید استدلالی (از فاضل گروسی)؛ تصحیح قرائت و مفردات قرآن (از فاضل گروسی؛ تصحیح بوستان خیال (از بکتاش قلی ابدال رومی)؛ تصحیح شیعه در اسلام (از علامه محمدحسین طباطبایی)؛ تصحیح لغات قرآن (از علی رازینی)؛ تصحیح اگر نبود فاطمه (از شیخ عباسعلی مؤذّنی اصفهانی)؛ تصحیح و تحقیق در آثار مخطوط آیت الله صالحی نجف آبادی (جلد اول آن تحت عنوان اندیشه های قرآنی صالح)؛ تدوین و نگارش فهرست نسخه های خطی کتابخانۀ مجلس شورای اسلامی، مجلدات ۲۵ و ۲۶ و ۳۵ (با همکاری گروهی از محققان).

پیشنهاد کاربران

بپرس