کورروده

فرهنگستان زبان و ادب

{cecum, blindgut} [زیست شناسی] بخش آغازین فراخ روده

دانشنامه عمومی

کورروده[ ۱] یا سِکوم ( به انگلیسی: Cecum ) بخش آغازین روده بزرگ ( فراخ روده ) است که زائده آپاندیس نیز به انتهای بن بست آن متصل می شود. کورروده بین درازروده ( ایلئوم ) و پس روده ( کولون ) قرار دارد. در ابتدای کورروده دریچه دراز - کورروده ای ( دریچه ایلئوسکال ) قرار دارد که مانع بازگشت مدفوع از روده بزرگ به روده باریک می شود.
کورروده به صورت کیسهٔ بزرگ و بن بستی است که قسمت ابتدایی روده بزرگ را می سازد. کورروده در پایین دریچهٔ ایلئوسکال و در حفرهٔ تهیگاهی ( ایلیاک ) راست قرار دارد. کورروده بسیار کوتاه است. پهنای کورروده از درازایش بیشتر است و دارای طولی در حدود ۷ سانتی متر و عرضی برابر با ۶ سانتی متر می باشد. [ ۲]
کورروده از قدام با قوس های روده و صفاق و از خلف با ماهیچه مازویی بزرگ ( سوآس ماژور ) راست، ماهیچه تهیگاهی ( ایلیاکوس ) راست، عصب رانی، عصب تناسلی رانی ( ژنیتوفمورال ) و عصب پوستی رانی بیرونی راست مجاورت دارد. به سطح خلفی داخلی سکوم، آپاندیس متصل می شود.
خون رسانی کورروده، توسط سرخرگ های کورروده ای ( سکال ) پیشین و پسین ( شاخه های شریان ایلئوکولیک ) می باشد. سیاهرگ های کوروده ای پیشن و پسین به سیاهرگ روده بندی ( مزانتریک ) بالایی تخلیه می شوند. اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک ( واگ ) از طریق شبکهٔ مزانتریک فوقانی، کورروده را عصب دهی می کنند.
عکس کوررودهعکس کوررودهعکس کوررودهعکس کوررودهعکس کوررودهعکس کورروده
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس