کورت سیت

پیشنهاد کاربران

کورت سیت ( ۱ دسامبر ۱۹۱۰–۲۰ ژوئن ۱۹۹۳ ) فیزیکدان هسته ای و اهل بوهمیا بود.
در نتیجه تغییرات مرزی، وی پس از سال ۱۹۱۹ در چکسلواکی بزرگ شد و از سال ۱۹۳۸ شهروند آلمان نازی بود. به دلیل فعالیت سیاسی از سپتامبر ۱۹۳۹ تا آوریل ۱۹۴۴ را در اردوگاه کار اجباری بوخنوالد به سر برد. اما او از آن اردوگاه کار اجباری زنده بیرون آمد و با استفاده از مهارت های علمی خود طیف وسیعی از مشاغل را در سطح بین المللی تجربه کرد. وی با موفقیت در اسکاتلند، انگلیس، ایالات متحده، برزیل و اسرائیل کار کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

کورت سیت در ۱۵ ژوئن ۱۹۶۰ در اسرائیل به اتهام جاسوسی دستگیر شد، و محکوم به ۵ سال حیس شد و در مارس سال ۱۹۶۳، به خاطر «رفتار خوب» زودتر از موعود آزاد شد. پس از آزادی عنوان کرد که مایل به ادامهٔ کار در اسرائیل است، اما پس از مدت کوتاهی، شهروندی آلمان غربی را دریافت کرد و به فرایبورگ نقل مکان کرد و در آنجا به فعالیت علمی خود ادامه داد.
کورت سیت در ریچنبرگ که شهری نه چندان بزرگ در شمال بوهمیا بود متولد شد. پدر کورت معلم و نقاش بود. کورت سیت پس از اتمام مدرسه، به دانشگاه شارلز - فردیناند ( آلمان ) در پراگ رفت و در آنجا به تحصیل ریاضی و فیزیک پرداخت و در سال ۱۹۳۲ دکترای خود را به دست آورد. وی در بازگشت به ریچنبرگ ریاست یک گروه سیاسی چپ گرا را به نام "کردار" به عهده گرفت و در جنبش مقاومت ضد نازی آلمان شرکت داشت. او در ۱۸ سپتامبر ۱۹۳۸ و کمی پیش از توافق مونیخ از بنیانگذاران «شورای ملی صلح دوستان آلمان» بود. وی در سال ۱۹۳۸ با کدها کراوس، پرستار شاغل در پراگ ازدواج کرد اماازدواج آن ها به طلاق خاتمه یافت.
در مارس ۱۹۳۹، اندکی پس از الحاق چکسلواکی به آلمان، سیت دستگیر و از دانشگاه اخراج شد. وی مدت کوتاهی در پراگ زندانی شد و سپس به اردوگاه کار اجباری داچائو منتقل شد. سپس، وی و همسرش به جرم «فعالیت سیاسی» در سپتامبر ۱۹۳۹ به بوخنوالد منتقل شدند. اگرچه سیت یهودی نبود، ولی همسرش به آیین یهود باور داشت. در اوایل سال ۱۹۴۲، فعالیت خود را در اردوگاه کار اجباری به عنوان معاون"گوستاو ورگر" ( مهندس شیمی ) آغاز کرد. در دورهٔ زندان، ورگر و سیت دوره های آموزشی در زمینه های پزشکی و بیولوژی برای سایر زندانیان علاقه مند فراهم کردند. با نزدیک شدن پایان جنگ، در ۱۱ آوریل ۱۹۴۵ سیت و همسرش در میان کسانی بودند که توسط ارتش ایالات متحده از اردوگاه کار اجباری بوخنوالد آزاد شدند.

کورت سیتکورت سیت
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کورت_سیت

بپرس