کنکوردا

دانشنامه آزاد فارسی

کُنْکوردا (Concordat)
عنوان توافق نامه ای میان پاپ و دستگاه حکومتی، برای تعیین حدود اختیارات و تنظیم مقررات مربوط به حل و فصل اختلافاتِ طرفین. کنکوردای وُرمس نخستین توافق نامه ای بود که در ۱۱۲۲م منعقد شد. کنکوردا از قرن ۱۹ عمومیت یافت و شامل مقررات حاکم بر انتصاب اسقف ها، فرمان های مذهبی، و اموال کلیسا بود. معروف ترین آن ها کنکوردای بین پاپ پیوس هفتم و دولت ناپلئون در ۱۸۰۱ بود که تا ۱۹۰۵ دوام داشت. نیز از آن جمله است کنکوردای موسولینی که از ۱۹۲۹ تا ۱۹۷۸ حافظ منزلت کلیسا در ایتالیا بود؛ یا کنکوردای ۱۹۸۴ ایتالیا که از موقعیت انحصاری و منزلت مذهب کاتولیک رومی، در مقام دین رسمی کشور، کاست. دولت های کمونیستی پس از جنگ جهانی دوم برخی از کنکورداها را لغو کردند.

پیشنهاد کاربران

کنکوردا ( فرانسوی: Concordat ) به پیمانی گفته می شود که بین پاپ رهبر کاتولیک های جهان و رئیس یک کشور بسته می شود و هدف آن حفظ منافع کلیسای کاتولیک رم در آن کشور است.
برخی این اعتقاد را دارند که کنکوردا یک معاهده بین المللی نبوده و به هیچ وجه به مسائل سیاسی و اقتصادی اشاره نمی کند و فقط مذهبی است. در مقابل عده ای دیگر معتقدند که کنکوردا یک معاهده بین المللی است چون ضوابطی که برای معاهده بین المللی در نظر گرفته شده است دربارهٔ کنکوردا نیز رعایت می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

کنکوردا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کنکوردا

بپرس