کنفرانس جهان اهل سنت در چچن

پیشنهاد کاربران

گروزنی پایتخت جمهوری چچن از ۲۵ الی ۲۷ اگوست ۲۰۱۶ شاهد کنفرانسی با عنوان «اهل سنت و جماعت چه کسانی هستند؟» این کنفرانس از سوی «رمضان قدیروف»، رئیس جمهوری چچن و با حضور «احمد الطیب»، شیخ الازهر و بیش از ۲۰۰ روحانی و مبلغ و مفتی از علمای برجسته اهل سنت از دانشگاه الازهر مصر، لبنان، سوریه، عراق، روسیه، ترکیه، آفریقای جنوبی، هند ( دارالعلوم دیوبند ) انگلستان، اردن و چندین کشور اسلامی دیگر دایر گردید،
...
[مشاهده متن کامل]

برگزار کنندگان کنفرانس مهمترین هدف این کنفرانس را ارائه تعریفی جامع از «مذاهب اهل سنت و جماعت» و «شناسایی و معرفی هویت اهل سنت و جماعت» اعلام کردند، اما به صورت غیر مستقیم هدفی دیگر، یعنی «برائت از گروه های سلفی تکفیری» را دنبال می کردند.
در این کنفرانس تأکید شد: گروه های تروریست تکفیری همچون داعش که تحت نام وهابیت به فعالیت های جنایت آمیز خود می پردازند و مورد حمایت بی وقفه عربستان سعودی و هم پیمانان منطقه ای آن هستند، هیچ ارتباطی با اهل سنت و اسلام سنی ندارند.
شرکت کنندگان در این کنفرانس در بیانیهٔ پایانی خود خاطرنشان کردند که این کنفرانس نقطهٔ تحول مهم و ضروری برای تصحیح انحراف بزرگ و خطرناکی است که بر اثر تلاش افراط گرایان برای سرقت این لقب و منحصر کردن آن به خودشان، وارد مفهوم «اهل سنت و جماعت» کرده اند.
بعد از اتمام سخنرانی ها و برگزاری میزگردهای متعدد، بیانیه ای به عنوان خلاصه مهمترین دست آوردهای کفنرانس، توسط هیئت رئیسه قرائت گردید. این متن از شش بند و دوازده توصیه تشکیل شده است. خلاصه مهم ترین مطالبی که در بیانیه منعکس شده به شرح ذیل است:
• اهل سنت از نظر اعتقادی ( کلامی ) پیروان مذهب ماتریدی و اشعری و از نظر فقهی پیروان مذاهب حنفی، مالکی، شافعی و حنبلی و همچنین پیروان مذهب صوفیه که از نظر علمی، اخلاقی و تزکیه ای بر مسلک امام جنید بغدادی و دیگر امامان هدایتند.
• روش اهل سنت، دقیق ترین روش علمی اهل اسلام است که به طور منسجم به بررسی علمی کتاب ها و میراث وحی پرداخته و بهترین روش برای ادراک شرع شریف است.
• مدارس فکری و نظری اهل سنت و جماعت، طی قرن ها باعث پیدایش صدها عالم و دین شناس شده که در سراسر جهان از سیبری تا نیجریه با در اختیار گرفتن مناصب مختلف مانند قضاوت، تدریس و خطابه را عهده دار بوده اند و باعث خاموش شدن شعله های فتنه شده اند و چراغ دانش و روشن گری را افروخته اند.
• اهل سنت در طول تاریخ با رصد کردن افکار انحرافی دیگر مکاتب و به کارگیری روش های علمی با انحراف مبارزه کردند و تمدن اسلامی را برپا داشته اند.

کنفرانس جهان اهل سنت در چچن
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کنفرانس_جهان_اهل_سنت_در_چچن

بپرس