کندی گندم

پیشنهاد کاربران

تصویرش را در زیر ببینید
کندی گندم
در گذشته مردم روستای برای نگهداری گندم از مخزن یا خمره های گِلی که به آن کُندی گفته می شد استفاده می کردند . کُندی که در ابعاد و اندازه مختلف بوده ، ازخاک رس و کاه ساخته شده و دارای یک ورودی و یک خروجی می باشد ، که ورودی در بالای کُندی قرار داشته و برای ریختن گندم داخل کُندی تعبیه شده و دریچه یا حفره ای ( خروجی ) در قسمت پایین کُندی تعبیه شده که در مواقع نیاز گندم را از کُندی خارج کنند . نگهداری گندم داخل کُندی باعث جلوگیری از خرابی گندم می شده و تا فصل برداشت سال آینده ، گندم را در آن نگهداری می کردند. در بعضی موارد آرد گندم را نیز در کُندی نگهداری می کردند.
...
[مشاهده متن کامل]

شکلش شبیه دوتا قیف هست که روی هم بزاری منتها سوراخ پایینی از کنار هست. که از ش برای خارج کردن گندم استفاده می شده. همچنین بوسیله این کندی های موش و سایر عواملی که باعث خراب شدن گندم یا آرد و. . که داخل آن می ریختند می شده را دور نگه می داشتند.