کنافه

لغت نامه دهخدا

کنافه. [ ک َ / ک ُ ف َ ] ( اِخ ) گناوه. رجوع به حدودالعالم چ دانشگاه ص 44و 45 و 132 و گناوه و جنابه در همین لغت نامه شود.

فرهنگ فارسی

گناوه .

پیشنهاد کاربران

کُنافه ( عربی: کُنافة، ، عربی شامی: ) ( همچنین املاءهای متعدد دیگر ) یک دسر سنتی خاورمیانه ای است که در اکثراً قسمت های سابق امپراطوری عثمانی مثل ترکیه یا مصر تهیه و مصرف می شود. این دسر از خمیر رشته مانند نازک یا خمیر سمولینای بسیار نازک خیسانده شده در شربت شیرین با پایه شکر و لایه های پنیر یا سایر مواد اولیه مانند خامه لخته یا آجیل، بسته به منطقه، تهیه می شود. این دسر در جهان عرب، به ویژه در شام و مصر و مخصوصاً بین فلسطینی ها بسیار محبوب است. علاوه بر این، انواع دیگری از این دسر در ترکیه، یونان، بالکان و همچنین قفقاز تهیه می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

در عربی، منظور از کنافه ممکن است یا خود خمیر رشته ای یا دسر کلی باشد. در ترکی، خمیر رشته ای به تل کادایف ( tel kadayif ) معروف است و دسر پنیری که از تل کادایف تهیه می شود، به عنوان کونفه ( künefe ) شناخته می شود. در بالکان، خمیر رشته شده به طور مشابه به عنوان کادایف ( kadaif ) شناخته می شود و در یونان به نام کاتایفی ( kataifi ) پایه و اساس غذاهای مختلفی به صورت پیچیده شده یا لایه لایه شده مانند دسر با آجیل و شربت شیرین معروف است.
کنافه، شیرینی محبوب خاورمیانه ای است و در غزه نوعی خاص و مرغوب از آن را درست می کنند. معروف ترین نوع این شیرینی که در شربت شکر خیسانده می شود، کنافه نابلسی ( نابلس، شهری در کرانه غربی رود اردن ) است. کنافه نابلسی، مبدأ آن شهر نابلس فلسطین بوده و شاخص ترین و نمادین ترین دسر فلسطینی می باشد. در تهیه کنافه نابلسی از نوعی پنیر سفید نمکی به نام پنیر نابلسی استفاده می شود. این دسر در یک دیس گرد بزرگ آماده شده، با رنگ خوراکی نارنجی رنگی می شود و گاهی آن را با پودر پسته تزیین می کنند. در این نوع از کنافه یک لایه پنیر - که استفاده از آن در دسرهای فلسطینی معمول است - بین لایه های سمولینا ( نوعی آرد سبوس دار ) یا رشته خردشده قرار داده می شود. کنافه عربی یا غزه ای به شکل پیچ درست می شود و در آن به جای پنیر از مخلوطی از آجیل، جوز هندی و دارچین استفاده می کنند.
لغت عربی کونافة ( kunafah ) از کلمه مصری قبطی kenephiten، نوعی نان یا کیک، ریشه می گیرد که شواهد اولیه آن در داستان های مصری هزار و یک شب یافت شده است. دیدگاه دیگر این است که این لغت از ریشه ای سمتیک به معنای کناره یا بال، از عربی کنافه ( kanafa ) ، به معنی پهلو یا محصور گرفته شده است. به گفته ریشه شناس معروف سون نیسانیان، کلمه ترکی تل کادایف ( tel kadayifi ) ( پنکیک یا کرپ رشته ای ) به نوعی خمیر شیرینی شبیه به ورمیشل که در کنافه ( kanafeh ) و سایر غذاها استفاده می شود، بر این اساس کلمه عربی قطایف ( qatayif ) ( نوعی پنکیک و کرپ ) گفته می شود که در اواخر سال ۱۵۰۱ در فرهنگ لغت ترکی - فارسی ظاهر شده است.

کنافه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کنافه
کنافه یا کونفه نام یک نوع شیرینی عربی می باشد.
نگاه نخست:کنافه برگرفته از واژه �کنفیتن� در زبان قبطی مصری و به معنای نان و کیک می باشدکه در داستان هزار و یک شب آمده است .
نگاه دوم:کنافه برگرفته از واژه �کناف� سامی و به معنای بال می باشد.

بپرس