کلودیا کاردیناله

دانشنامه عمومی

کلودیا کاردیناله ( به ایتالیایی: Claudia Cardinale ) ( زادهٔ ۱۵ آوریل ۱۹۳۸ ) هنرپیشهٔ زن ایتالیایی است که در شماری از برجسته ترین فیلم های سینمای اروپا در سال های دهه ۶۰ و ۷۰ ظاهر شد. هنر نمایی های شاخصی همچون روکو و برادرانش ( ۱۹۶۰ ) و یوزپلنگ ( ۱۹۶۳ ) هر دو اثر لوچینو ویسکونتی، فشنگ ( ۱۹۶۳ ) فیلمی از فیلیپه د بروکا، هشت و نیم ( ۱۹۶۳ ) کاری از فدریکو فلینی و حماسه سرجیو لئونه به نام روزی روزگاری در غرب در کارنامه سینمایی او به چشم می خورد. اکثر فیلم های کاردیناله ایتالیایی یا فرانسوی هستند.
سخنان بی پرده در مورد حقوق زنان و حقوق همجنسگرایان در طول سالیان متمادی موجب شده که وی به عنوان سفیر حسن نیت یونسکو در دفاع از حقوق زنان از مارس سال ۲۰۰۰ انتخاب شود.
در فوریه ۲۰۱۱ مجله لس آنجلس تایمز کاردینال را در میان ۵۰ زیباترین زنان تاریخ سینما قرار داد.
وی زادهٔ شهر تونس در کشور تونس است. نام کامل او کلود ژوزفین رُز کاردیناله[ ۱] بود. پدرش یک ایتالیایی سیسیلی و مادرش فرانسوی بود. او در سال ۱۹۵۷ در مسابقه ای برای «انتخاب زیباترین دختر ایتالیایی ساکن تونس» برنده شد و جایزهٔ کاردیناله شرکت در «جشنواره فیلم ونیز» بود؛ در جشنواره آن همه زیبایی نمی توانست نظر ده ها تهیه کننده و فیلمساز را جلب نکند و او به همین سادگی وارد سینما شد.
کاردیناله در طول چند دهه فعالیت پربار هنری خود جوایز متعددی کسب کرده است، از جمله خرس افتخاری جشنواره بین المللی فیلم برلین در سال ۲۰۰۲ به خاطر یک عمر فعالیت هنری. او در سال ۲۰۰۵ زندگینامه خود را تحت عنوان «ستارگان من» به انتشار رساند.
پوستر هفتادمین جشنواره فیلم کن با تصویری از کلودیا کاردیناله بازیگر سینمای ایتالیا در فیلمی محصول ۱۹۵۹ توسط مؤسسه برانکس در پاریس طراحی شده است. در پوستر طراحی شده، کاردیناله لاغرتر از تصویر واقعی نشان داده شده است. این کار با انتقاد شدید رسانه های فرانسوی رو به رو شد. روزنامه لوموند با معرفی یکی از ابزارهای فوتوشاپ به خوانندگانش پیشنهاد کرده، خودشان تغییرات تصویر اصلی کاردیناله را بررسی و تحلیل کنند. [ ۲]
لوموند نوشته است:
کاردیناله در گفتگو با هافینگتن پست گفت:
جحا ( ۱۹۵۸ )
• حقایق مرگ ( ۱۹۵۹ )
آنتونیوی زیبا ( ۱۹۶۰ )
• روکو و برادرانش ( ۱۹۶۰ )
دختری با یک چمدان ( ۱۹۶۱ )
کارتوش ( ۱۹۶۲ )
هشت ونیم ( ۱۹۶۳ )
یوزپلنگ ( ۱۹۶۳ )
پلنگ صورتی ( ۱۹۶۳ )
بی تفاوت ها ( ۱۹۶۴ )
بی غیرت ارجمند ( ۱۹۶۴ )
پری ها ( ۱۹۶۶ )
• روزی روزگاری در غرب ( ۱۹۶۸ )
• جفت مناسب ( ۱۹۶۸ )
چادر قرمز ( ۱۹۶۹ )
• خاطرات یک اپراتور تلفن ( ۱۹۶۹ )
ماجراهای ژرار ( ۱۹۷۰ )
تابلوی خانواده در صحنه ای از زندگی روزانه ( ۱۹۷۴ )
• لیبرا، عشق من ( ۱۹۷۵ )
• یک مرد عاشق ( ۱۹۸۷ )
• زمستان ۵۴، ابه پیر ( ۱۹۸۹ )
نبرد سه پادشاه ( ۱۹۹۰ )
• مایریگ ( ۱۹۹۱ )
پسر پلنگ صورتی ( ۱۹۹۳ )
خانم انریکا ( ۲۰۱۰ )
نمایی از عشق ( ۲۰۱۰ )
• همه راه ها به رم ختم می شوند ( ۲۰۱۵ )
عکس کلودیا کاردینالهعکس کلودیا کاردیناله
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس