کلود لویی برتوله

پیشنهاد کاربران

کلود لویی برتوله ( به فرانسوی: Claude Louis Berthollet ) ( زاده ۱۷۴۸ – درگذشته ۱۸۲۲ ) شیمی دان فرانسوی بود.
کلود لوئی برتوله در ۹ دسامبر ۱۷۴۸ روستای تالوار نزدیک دریاچه انسی، در فرانسه، به دنیا آمد. پس از تحصیلات اولیه در سال ۱۷۷۰ دانشگاه تورین ایتالیا را برای تحصیلات دانشگاهی در رشته پزشکی برگزید و سپس، برای ادامه تحصیل در رشته شیمی، به پاریس رفت، که حاصل زحمات وی، منجر به انتشار کتابی تحت عنوان «مقدمه ای بر فن رنگرزی» شد که در آن، نظریه ابداع روش خاص رنگرزی — که متکی بر پایه های علمی نیز بود — به نگارش درآمد. او از نخستین کسانی بود که همراه با آنتوان لاووازیه و چند تن دیگر، روش منظمی را برای نام گذاری ترکیب های شیمیایی طرح کرد و نظریهٔ تعادل شیمیایی و تجزیهٔ مضاعف املاح را به ثبت رساند و نیز موفق به تجزیه آمونیا شد. در زمینه رنگها و رنگ برها تحقیق کرد و آب ژاول را ساخت. مطالعه او در زمینه واکنش های برگشت پذیر مفهوم تعادل شیمیایی را وارد شیمی کرد. کشف خاصیت رنگزدایی کلر و استفاده از آن برای سفید کردن منسوجات و تصفیه آب به وسیله زغال و خواص انفجاری کلرور پتاس از جمله کارهای او می باشد. قابل ذکر است که این دانشمند فرانسوی انجام آزمایش های خود را در کارگاهی که در قصبه ای به نام ژاول ( Javel ) نزدیک پاریس می باشد انجام داد و به همین جهت آب ژاول ( Eau de Javel ) که همان محلول هیپوکلریت سدیم می باشد به نام این مکان است. برتوله از دانشمندانی بود که با ناپلئون بناپارت به مصر رفت.
...
[مشاهده متن کامل]

برتوله در ۶ نوامبر ۱۸۲۲ در سن ۷۳ سالگی درگذشت.

کلود لویی برتوله
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کلود_لویی_برتوله

بپرس