کلوایی نون چوپانی

گویش مازنی

/kelvaayi noone choopaani/ از انواع نان چوپانیمواد تشکیل دهنده ی آن عبارتند از: آرد - شیر یا پنیراaniro(آب پنیر) ۳ نمک ۴ مایه ی خمیر ۵ زرده ی تخم مرغ ۶ جزغاله(پی داغ شده) ۷ مغز گردوی نرم شده ۸ جوش شیرینطرز تهیه ی این نان به این صورت است که شیر یا پنیر ا(aniro)را با آرد، زرده ی تخم مرغ، شکر و مایه ی خمیر و نمک مخلوط کرده، خمیر کنندسپس خمیر را ورز داده و روی لگن پهن نمایند و روی آن را با پارچه با پتو بپوشانند تا ور آیدوقتی خمیر مانند قبل ور آمد به شیوه ی پیشین به آن جوش شیرین زنند ودوباره ورز دهندبه هنگام چانه گرفتن، مغز گردوی خرد شده و جزغاله ی کوبیده را بر آن بیفزایندبرای هرچانه همین عمل را انجام دهندهر چانه را با (وردنه) پهن کنند و مانند دفعه ی قبل، در کف اجاق گرم گذاشته و روی آن درپوش قرار دهند و مراتب پخت را رعایت کنندهم چنین باید بین چانه کردن و به اجاق انداختن آن ربع ساعتی فاصله باشد تا اجاق داغ شود و نان گل نیندازداین نان را جهت سوغات برای دوستان و اقوام فرستاده و یا ره توشه ی مسافرین سازنددر این نان از شیر و یا از آب پنیر نیز استفاده می شودخاصیت آب پنیر این است که نان، به خوبی ترد و نرم می شود

پیشنهاد کاربران

بپرس