کلم سبز یا کلم برگ سبز ( به انگلیسی: Collard ) نوعی کلم است که برگ هایش برنگ سبز است. این گیاه دارای برگ های خوراکی است و هم به عنوان یک گیاه زینتی استفاده می شود. این گیاه به طور عمده در کشورهای برزیل، پرتغال، جنوب ایالات متحده آمریکا و بسیاری از قسمت های آفریقا و شمال اسپانیا و در شمال هند پرورش داده می شود. [ ۱]
کلم سبز از گروه بی سران است. این گیاه بر خلاف کلم پیچ دارای برگ های بدون پیچ می باشد. [ ۲] این گیاه در مناطق یخبندان به صورت دو ساله و در مناطق سرد به صورت پایا به حیات خود ادامه می دهد. این گیاه معمولاً به نمک حساس می باشد. کلم سبز و کلم برگ ساختارهای بسیار مشابهی دارند.
کلم سبز نیز مانند گل کلم و کلم بروکلی از بازماندگان کلم های وحشی است. مصرف کردن این گیاه به عنوان خوراکی از زمان های پیشاتاریخ در آسیای کوچک سرچشمه گرفت و توسط گروهی از سلت ها در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد به اروپا گسترش یافت. کاشت کلم سبز از زمان های روم باستان رواج داشت. اولین کلم سبز به ایالات متحده به اواخر قرن ۱۷ بر می گردد و آن را به عنوان یک ماده جدایی ناپذیر در غذاهای سنتی جنوب آمریکا استفاده می کنند.
کلم سبز در تمام طول سال کشت می شود اما کشت این گیاه در ماه های سرد سال باعث خوشمزه تر و مغذی تر شدن آن می شود. [ ۳] جهت حصول بهترین طعم کلم سبز، برگ ها را پیش از رسیدن به حداکثر اندازه خود از ساقه جدا می کنند. ضخیم تر شدن برگ ها در عطر و طعم تأثیر نامطلوب می گذارد.
کلم سبز دارای چربی و کربوهیدرات کمی است و به عنوان یک منبع عالی از کلسیم، ویتامین ث و منگنز می باشد.
• کالری: ۳۳
• چربی: ۰٫۷
• کربوهیدرات:۵٫۶
• الیاف: ۴
• پروتئین: ۲٫۷

این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفکلم سبز از گروه بی سران است. این گیاه بر خلاف کلم پیچ دارای برگ های بدون پیچ می باشد. [ ۲] این گیاه در مناطق یخبندان به صورت دو ساله و در مناطق سرد به صورت پایا به حیات خود ادامه می دهد. این گیاه معمولاً به نمک حساس می باشد. کلم سبز و کلم برگ ساختارهای بسیار مشابهی دارند.
کلم سبز نیز مانند گل کلم و کلم بروکلی از بازماندگان کلم های وحشی است. مصرف کردن این گیاه به عنوان خوراکی از زمان های پیشاتاریخ در آسیای کوچک سرچشمه گرفت و توسط گروهی از سلت ها در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد به اروپا گسترش یافت. کاشت کلم سبز از زمان های روم باستان رواج داشت. اولین کلم سبز به ایالات متحده به اواخر قرن ۱۷ بر می گردد و آن را به عنوان یک ماده جدایی ناپذیر در غذاهای سنتی جنوب آمریکا استفاده می کنند.
کلم سبز در تمام طول سال کشت می شود اما کشت این گیاه در ماه های سرد سال باعث خوشمزه تر و مغذی تر شدن آن می شود. [ ۳] جهت حصول بهترین طعم کلم سبز، برگ ها را پیش از رسیدن به حداکثر اندازه خود از ساقه جدا می کنند. ضخیم تر شدن برگ ها در عطر و طعم تأثیر نامطلوب می گذارد.
کلم سبز دارای چربی و کربوهیدرات کمی است و به عنوان یک منبع عالی از کلسیم، ویتامین ث و منگنز می باشد.
• کالری: ۳۳
• چربی: ۰٫۷
• کربوهیدرات:۵٫۶
• الیاف: ۴
• پروتئین: ۲٫۷


wiki: کلم سبز