کلفن

لغت نامه دهخدا

کلفن. [ ک ُ ل ُ ف َ ] ( فرانسوی ، اِ ) صمغی است و این نام مأخوذ از کلفن ، شهری در آسیای صغیر، است که این صمغ از آنجا آورده می شود.( از لاروس ). در گیاه شناسی ، ماده ای است رزینی ( از جنس سقز ) که ضمن تقطیر انواع تربانتین ها خصوصاً تربانتین های مستخرج از انواع کاجها حاصل می شود. در صنعت معمولاً سقز حاصل از درخت کاج را در معرض جریان بخار آب قرار می دهند تا اسانسهای آن جدا شود و در نتیجه ماده زرینی به صورت توده شفاف زردرنگ شیشه ای باقی می ماند که همان کلفن است. کلفن در داروسازی و در ساختن بعضی از مشمعها و پمادها و ضمادها بکار می رود و بعلاوه برای آنکه موهای آرشه ویلن روی سیمهای ویلن نلغزد و موجب ارتعاش کامل شود، موهای آرشه ویلن را به آن آغشته کنند. قلفونیا. زنگباری. علک یا بس. کلوفان.
( فرهنگ فارسی معین ).

کلفن. [ ک ُ ل ُ ف ُ ] ( اِخ ) از شهرهای مهم ناحیه ایونی است. ایونی در آسیای صغیر واقع بوده و در زمان سلطنت داریوش بزرگ یکی از ده ساتراپ نشین راتشکیل می داده است. ( از جغرافیای سیاسی کیهان ص 7 ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) ماده ایست رزینی ( از جنس سقز ) که ضمن تقطیر انواع تربانتین ها خصوصا تربانتین های مستخرج از انواع کاجها حاصل میشود . در صنعت معمولا سقز حاصل از درخت کاج را در معرض جریان بخار آب قرار میدهند تا اسانس های آن جدا شود و در نتیجه ماده ای زرینی بصورت تود. شفاف زرد رنگ شیشه یی باقی میماند که همان کلفن است . کلفن در دارو سازی در ساختن تعداد زیادی از مشمع ها و پماد ها و ضماد ها بکار میرود و بعلاوه برای آنکه مو های آرش. ویلن روی سیمها ی ویلن نلغزد و موجب ارتعاش کامل شود مو های آرش. ویلن را بان آغشته کنند قلفونیا زنگباری علک یابس کلوفان .

پیشنهاد کاربران

بپرس