کلاهما

پیشنهاد کاربران

تَسْتُرُ عَلَی مَنْ لَوْ شِئْتَ فَضَحْتَهُ وَ تَجُودُ عَلَی مَنْ لَوْ شِئْتَ مَنَعْتَهُ‏
عیب کسى را می ‏پوشی که اگر می ‏خواستی، رسوایش می ‏ ساختی. به کسی عطا می ‏ کنی که اگر می خواستی، عطا از او باز می ‏گرفتی.
...
[مشاهده متن کامل]

وَ کِلاَهُمَا أَهْلٌ مِنْکَ لِلْفَضِیحَةِ وَ الْمَنْعِ غَیْرَ أَنَّکَ بَنَیْتَ أَفْعَالَکَ عَلَی التَّفَضُّلِ ( از دعای وداع با رمضان صحیفه سجادیه علیه السلام )
و آن دو یکی در خور آن بود که رسوایش کنی و یکی سزاى آن بود که عطاى خویش از او بازگیرى. ولی تو اى خداوند، کار خود بر تفضل بنا نهاده ‏اى

برای یادسپاری بهترِ کلمات در ذهن می توان از شیوه هایی چون داستان سازی همراه با تصورسازی استفاده کرد مثلا در این جا :
پدر عروس به همسرش می گوید امیر کجاست. هما کجاست؟ خانم می گوید هما و امیر، کِلاهُما رفتند امیرکُلا. ( هر دویشان به امیرکلا که یکی از شهرهای شهرستان بابل واقع میان راه بابل و بابلسر است برای ماه عسل رفتند احتمالا . . . . . )
...
[مشاهده متن کامل]

ادامه ی داستان با شماست. . . .

کِلَاهُما:هردوی ایشان.
کِلَا [کلو]: اسمی است که لفظ آن مفرد و معناى آن مثنی است و همواره چه از نظر لفظ و یا معنی اضافه بر یک کلمه ای که دلالت بر دو نفر داشته باشد می شود. هرگاه به اسم اضافه شود الف آن به حال خود باقی می ماند و اعراب آن تقدیرى می شود مانند رَأَیْتُ کِلا الرَّجُلَینِ و اگر به ضمیرى اضافه شود اعراب آن اعراب مثنی خواهد بود مانند جَاءَ الرَّجُلَانِ کِلَاهُما، رَأَیْتُ الرَّجُلَینِ کِلَیْهما و اگر به ضمیر متصل شده باشد رعایت مفرد بودن لفظ بعد از ضمیر جایز است مانند زَیْدٌ وَ عَمْروٌ کِلَاهُما قائِمٌ و این فصیح تر است اما مراعات معنی لازم است به این صورت: زَیْدٌ و عمرٌو کِلَاهُمَا قَائِمانِ.
...
[مشاهده متن کامل]

بپرس