کفه نمکی بردسکن

پیشنهاد کاربران

کفه نمکی بردسکن یا کویر نمک بجستان با نام علمی پالایا یکی از میراث های طبیعی ایران در شهرستان بردسکن، شهرستان بجستان و شهرستان بشرویه است که در گذشته به شکل سنتی و به عنوان معدن نمک بهره برداری می شده است، همچنین در چرم سازی و سالامبور ( دباغی پوست ) مورد استفاده قرار می گرفته است. پالایا در پست ترین مناطق بعضی از حوضه های آبریز دشت های مسطحی با مشخصات ویژه تشکیل می شود که عمدتاً در مناطق خشک و به نسبت گرم و کم باران قرار گرفته اند و اغلب توسط نهشته های دریاچه ای و تناوب لایه های رس، سیلت و نمک پوشیده می شود. این کفه نمکی همهٔ رودخانه های این منطقه از جمله رودخانه حصار، رودخانه خارزنج، رودخانه درونه، رودخانه سنگ نصوح، رودخانه شش طراز، رودخانه نابای، کال شور بشرویه، کال شور تربت حیدریه و کال سالار به این کویر منتهی می شوند. این کفه نمکی به صورت دریاچه فصلی می باشد که در بعضی سال ها بسیار پرآب می شود. چه در حالت خشک و نمکی و چه دریاچه ای بودن این پلایا مقصد گردشگران زیادی می باشد. از کفه نمکی بردسکن سالانه مقدار زیادی نمک خوراکی برداشت می شود که دارای خلوص بالایی نیز هست. ارتفاع پست ترین نقطه این دریاچه از سطح آبهای آزاد ۷۶۹ متر می باشد و وسعتی بیش از ۸ هزار هکتار دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

این کفه نمکی در امتداد غربی کویر ملک بابو قرار دارد.
منطقه طبیعی کفه نمک در جنوب شهرستان بردسکن و در ۱۲ کیلومتری جنوب روستای رحمانیه در بخش شهرآباد قرار دارد این پهنه نمکی از سطح دریاهای آزاد ۸۰۵ متر ارتفاع دارد و با وسعت تقریبی ۷۸۸۸ هکتار متعلق به دوران سوم ( کرتاسه ) و چهارم ( آئوسن ) زمین شناسی است که با جهتی شمال شرقی ـ جنوب غربی در جنوب شهرستان بردسکن واقع شده و به طور کلی اتفاقات زمین شناسی منطقه موجب پدید آمدن چشم اندازی زیبا از طبیعت بیابانی ـ کویری و رسوبات تبخیری نمکی شده است.
این منطقه دشتی هموار است که در آن پستی و بلندی خاصی مشاهده نمی شود و از نظر اقلیمی در ناحیه گرم و خشک بیابانی قرار گرفته، تعداد ماه های خشک آن ۷ ماه و حدود ۹۵ روز در سال یخبندان است.
هرچند که در این کفه نمکی امکان رشد گیاهان وجود ندارد، اما در حاشیه های این زیستگاه کویری گونه های گیاهی شورپسند از جمله سالسولا، سالیکورنیکم، گز، آتریپلکس رشد می کنند و همچنین گونه های مختلفی از پرندگان دیده می شوند.

کفه نمکی بردسکنکفه نمکی بردسکنکفه نمکی بردسکنکفه نمکی بردسکنکفه نمکی بردسکنکفه نمکی بردسکن
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کفه_نمکی_بردسکن

بپرس