کفرگویی


معنی انگلیسی:
blasphemy, curse, infidelity, profanation, profanity

دانشنامه آزاد فارسی

کُفرگویی
هتک حرمت مقدسات با کلام شفاهی یا مکتوب. توهین، تحقیر، تمسخر و ناسزاگفتن به خدا و پیامبران و امور مقدس در ادیان و اعتقادات، کفرگویی است و در شرایع و قوانین بسیاری از کشورها و نزد ملل و نحل گوناگون هم گناه و هم جرم شمرده می شود و مرتکب آن مستوجب مجازات است. در دین اسلام در علم کلام انکار ضروریات دین را کفرگویی محسوب داشته اند. بعدها، علاوه بر مانویّه، مسلمانانی را نیز که سخنان کفرآمیز می گفتند، زندیق می خواندند. سَبّ نبی، یعنی دشنام دادن به شارع اسلام، با کفرگویی مترادف است. شیعیان هرکه را به چهارده معصوم ناسزا گوید، ناصبی می شمارند و سخنان او را با کفرگویی برابر می دانند. در مسیحیت، انکار خدا و ضروریات دین کفرگویی نیست، مگر آن که با تمسخر و تحقیر همراه باشد. توماس آکوئیناس کفرگویی را گناه می دانست. در بسیاری از جوامع کفرگویی مجازات شدید داشته است. زمانی گویندۀ کفر کیفر سنگسار داشت و در زمان فرمانروایی ژوستینین اول، امپراتور روم شرقی (حکومت ۵۲۷ـ۵۶۵) عقوبت کفرگویی اعدام بود. در بسیاری از ایالت های امریکا برای این جرم مجازات های قانونی وضع شده است. مجازات اعدام کفرگویان در اسکاتلند تا قرن ۱۸ معتبر بود. در حقوق عرفی انگلستان کفرگویی همچنان جرم شناخته می شود.

مترادف ها

profanation (اسم)
بد زبانی، بی حرمتی، کفر گویی

swearword (اسم)
فحش، بد زبانی، بد دهنی، ناسزا، کفر گویی، قسم دروغ

profanity (اسم)
کفر، ناسزا، کفر گویی، بی حرمتی به مقدسات

پیشنهاد کاربران

کفرگویی یا توهین به مقدسات شامل اقداماتی است که توهین به خدا، ادیان، شخصیت های مقدس در مذاهب مختلف را مد نظر دارد.
مسیحیت، توهین به مقدسات را محکوم می کند. در انجیل مرقس ۳:۲۹ توهین به روح القدس گناهی نابخشودنی و ابدی دانسته شده است. توهین به مقدسات به عنوان جدی ترین گناه توسط کلیساها و شاخه های مختلف مسیحیت محکوم شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

انگیزیسیون، محکمه های بازجویی دینی و دادگاه های تفتیش عقاید بود که در سده سیزدهم میلادی توسط پاپ گرگوری نهم بنیان نهاده شد و در آن افرادی که متهم به جرایم مذهبی از جمله «الحاد» و «کفرگویی» بودند، محاکمه می شدند. در سده ۱۸ میلادی، محکمه های تفتیش عقاید در اغلب کشورها و قلمروهای اروپایی برچیده شد و در اسپانیا، ناپلئون بناپارت آن را از میان برد.
انگلستان تنها کشوری در سرتاسر قاره اروپا بود که در آن محکمه های انگیزیسیون تسلط پیدا نکرد. آخرین اعدام در بریتانیا به دلیل کفرگویی و توهین به مقدسات در سال ۱۶۹۷ اتفاق افتاده است.
در اسلام، توهین به محمد، پیامبر اسلام و خاندانش کفرگویی تلقی می شود و فردی که چنین «جُرمی» را مرتکب شود، در بسیاری از کشورهای اسلامی با مجازات اعدام روبه رو می شود در تاریخ نیز نمونه هایی از اعدام موجود است مانند منصور حلاج.
همه کسانی که از دین اسلام، روی گردان شوند، حکمشان اعدام است.

کفرگویی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کفرگویی

بپرس