کشک سرا

لغت نامه دهخدا

کشک سرا. [ ک َ س َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان کران بخش مرکزی شهرستان نوشهر واقع در 4هزار و پانصد گزی جنوب باختری نوشهر و سه هزار و پانصد گزی جنوب شوسه نوشهر به چالوس با 550تن سکنه. آب آن از رودخانه کشک رود و راه آن مالرو است در تابستان عده ای از سکنه به ییلاق زانوس واطاق سرا می روند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

گویش مازنی

/kashk saraa/ از توابع دهستان کران نوشهر

دانشنامه عمومی

کُشک سرا ( در زبان مازندرانی: کوشکه سَرا koške sarā ) ، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان نوشهر در استان مازندران ایران. این روستا بزرگترین روستای غرب مازندران می باشد و یکی از روستاهای بسیار زیبای نوشهر می باشد. اراضی جنگلی و مرتع غالب کاربری اطراف روستا را شکل می دهد. [ ۱] شغل اصلی مردم کشاورزی، دامداری، مشاغل صنعتی و اداری می باشد و این روستا یکی از روستاهای نوشهر می باشد که دامداری به شکل سنتی در آن رونق زیادی دارد. جنگل زیبای خانیکان در این روستا قرار دارد و همچنین این روستا دارای دو امامزاده که به نام های حمزه رضا و خاتون رضا می باشد که دارای معماری قدیمی و بسیار زیبا می باشند. کوشکسرا دارای یک موزه مردم شناسی می باشد که این خانه موزه در سال ۱۳۸۳ توسط بانوی مجسمه ساز و کارآفرین خانم تبریزی با بودجه شخصی راه اندازی شد. در موزه مردم شناسی تبریزی لباسهای محلی اقوام مختلف و وسایل و ابزارهای محلی مازندران، سنگ قبرهای قدیمی و تاریخی روستا و … از دوره قاجار تاکنون به نمایش درآمده و مجموعه نفیسی از آثار و اشیا قدیمی مازندران و اقوام ایرانی گردآوری شده است.
این روستا در دهستان خیرودکنار قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۴۲۸ نفر ( ۹۰۳خانوار ) بوده است. [ ۲] مردم کُشک سرا از قومیت طبری هستند. [ ۳] مردم کُشک سرا به زبان طبری و گویش کجوری سخن می گویند. [ ۴]
عکس کشک سراعکس کشک سرا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس