کشک زرد یا کشک سیستانی یک فراورده پروبیوتیک تخمیری لاکتیکی لبنی - غله ای و یکی از خوراک های محبوب سیستان است.
کشک زرد بعنوان یکی از بهترین و مقوی ترین غذاهای سنتی سیستان از گذشته های دور تا کنون رواج داشته و به عنوان غذایی لذیذ استفاده می شود.
... [مشاهده متن کامل]
کشک زرد گرچه در گذشته تنها در میان مردم سیستان رواج داشت اما رفته رفته با مهاجرت سیستانیها و انتقال آن به مناطق دیگر این غذای لذیذ و مغذی مورد اقبال سایر هموطنان نیز قرار گرفت.
مردم سیستان برای کشک زرد اهمیت خاصی قائل بودند بطوری که در هنگام غم و اندوه از پخت این غذا اجتناب می کردند و پخت آن را ناپسند می دانستند. از آنجاییکه تهیه مواد کشک زرد و ورز دادن آن کار سخت و مشکلی است مردم سیستان هر کار سختی را به ورز دادن کشک مثال می زنند.
ضرب المثل معروف در این زمینه است که می پرسند'چکار مِ نی؟ و جواب می دهد: کشک وا م کَ نُو' ( چه کاری انجام می دهد؟ کشک ورز می دهم ) این مثل کنایه است از انجام کاری پر زحمت که از روی نیاز و ناچاری باید انجام شود.
این خوراک تهیه شده از بسیاری مواد مغذی و معدنی است و تأثیر مستقیم در دستگاه گوارش و هضم بالای غذا دارد.
خواص برخی مواد تشکیل دهنده کشک زرد شامل: سیر؛ کاهش فشارخون، پاک کننده و تصفیه کننده قوی، سپری مقاوم در مقابل تیروئید، دیفتری و سیاه سرفه و همچنین در پیشگیری از سرطان بسیار مؤثر است.
• زیره؛ منبع غنی املاح معدنی چون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز، منیزیوم و ضد باکتری است.
• تخم گشنیز؛ تقویت کننده معده، هضم راحت غذا، محرک قلب و نشاط آور است.
• زردچوبه؛ آنتی اکسیدان قوی، یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلول های بدن است و همچنین افزایش انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی است.
• تخم شوید؛ کاهش دهنده چربی خون، منبع کلسیم، محافظ قوی در برابر رادیکال های آزاد بدن است.
مصرف کشک زرد علاوه براین به دلیل داشتن کالری زیاد، برای کسانی که ضعف های مکرر دارند مفید است و همچنین برای کسانی که دچار سرماخوردگی هستند یا از بیماری های یبوستی و کلیوی رنج می برند مؤثر است. کشک زرد تقویت کننده حافظه و نشاط آور است و برای کسانی که فعالیت ذهنی و جسمی دارند به ویژه کودکان بسیار مفید است.
منبع غنی پروتئینی این محصول با توجه به در حال رشد بودن کودکان سبب شده که غذایی کامل برای آنها باشد، نقش صبحانه در هرم غذایی بسیار مهم است و کارشناسان بسیاری در خوردن این وعده غذایی تأکید دارند طبخ این خوراک در وعده صبحانه باعث رغبت فرزندان به خوردن صبحانه و تأثیر گذاری آن در سلامتی کودکان می شود. جلوگیری از بیماری پوکی استخوان به دلیل داشتن کلسیم، وجود انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین های گروه ب مانند نیاسین، پیردوکسین و اسید فولیک سبب برجسته بودن این خوراکی شده است.
کشک زرد بعنوان یکی از بهترین و مقوی ترین غذاهای سنتی سیستان از گذشته های دور تا کنون رواج داشته و به عنوان غذایی لذیذ استفاده می شود.
... [مشاهده متن کامل]
کشک زرد گرچه در گذشته تنها در میان مردم سیستان رواج داشت اما رفته رفته با مهاجرت سیستانیها و انتقال آن به مناطق دیگر این غذای لذیذ و مغذی مورد اقبال سایر هموطنان نیز قرار گرفت.
مردم سیستان برای کشک زرد اهمیت خاصی قائل بودند بطوری که در هنگام غم و اندوه از پخت این غذا اجتناب می کردند و پخت آن را ناپسند می دانستند. از آنجاییکه تهیه مواد کشک زرد و ورز دادن آن کار سخت و مشکلی است مردم سیستان هر کار سختی را به ورز دادن کشک مثال می زنند.
ضرب المثل معروف در این زمینه است که می پرسند'چکار مِ نی؟ و جواب می دهد: کشک وا م کَ نُو' ( چه کاری انجام می دهد؟ کشک ورز می دهم ) این مثل کنایه است از انجام کاری پر زحمت که از روی نیاز و ناچاری باید انجام شود.
این خوراک تهیه شده از بسیاری مواد مغذی و معدنی است و تأثیر مستقیم در دستگاه گوارش و هضم بالای غذا دارد.
خواص برخی مواد تشکیل دهنده کشک زرد شامل: سیر؛ کاهش فشارخون، پاک کننده و تصفیه کننده قوی، سپری مقاوم در مقابل تیروئید، دیفتری و سیاه سرفه و همچنین در پیشگیری از سرطان بسیار مؤثر است.
• زیره؛ منبع غنی املاح معدنی چون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز، منیزیوم و ضد باکتری است.
• تخم گشنیز؛ تقویت کننده معده، هضم راحت غذا، محرک قلب و نشاط آور است.
• زردچوبه؛ آنتی اکسیدان قوی، یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلول های بدن است و همچنین افزایش انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی است.
• تخم شوید؛ کاهش دهنده چربی خون، منبع کلسیم، محافظ قوی در برابر رادیکال های آزاد بدن است.
مصرف کشک زرد علاوه براین به دلیل داشتن کالری زیاد، برای کسانی که ضعف های مکرر دارند مفید است و همچنین برای کسانی که دچار سرماخوردگی هستند یا از بیماری های یبوستی و کلیوی رنج می برند مؤثر است. کشک زرد تقویت کننده حافظه و نشاط آور است و برای کسانی که فعالیت ذهنی و جسمی دارند به ویژه کودکان بسیار مفید است.
منبع غنی پروتئینی این محصول با توجه به در حال رشد بودن کودکان سبب شده که غذایی کامل برای آنها باشد، نقش صبحانه در هرم غذایی بسیار مهم است و کارشناسان بسیاری در خوردن این وعده غذایی تأکید دارند طبخ این خوراک در وعده صبحانه باعث رغبت فرزندان به خوردن صبحانه و تأثیر گذاری آن در سلامتی کودکان می شود. جلوگیری از بیماری پوکی استخوان به دلیل داشتن کلسیم، وجود انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین های گروه ب مانند نیاسین، پیردوکسین و اسید فولیک سبب برجسته بودن این خوراکی شده است.