کشش درامدی تقاضا

فرهنگستان زبان و ادب

کشش درآمدی تقاضا
{income elasticity of demand} [اقتصاد] نسبت درصد تغییرات مقدار تقاضا به درصد تغییرات درآمد، با فرض ثابت بودن دیگر عوامل

دانشنامه عمومی

کشش درآمدی تقاضا. کشش درآمدی تقاضا ( به انگلیسی: Income elasticity of demand ) مقدار تغییر در تقاضا برای یک کالا نسبت به تغییر در درآمد مصرف کننده را کشش درآمدی تقاضا می گویند که با E I نشان داده می شود. کشش نقطه ای تقاضا نسبت به درآمد به صورت زیر اندازه گرفته می شود:
E I = Δ Q Δ I ⋅ I Q
که در آن Δ Q و Δ I به ترتیب تغییر در مقدار و درآمد هستند. جهت اجتناب از داشتن نتایج متفاوت کشش قوسی را را حساب می کنیم:
E I = Q 2 − Q 1 I 2 − I 1 ⋅ I 2 + I 1 Q 2 + Q 1
کالاهایی که E I مثبت دارند کالاهای معمولی، و آنهایی که E I منفی دارند کالای پست هستند. کالاهای معمولی به این شکل دسته بندی می شوند:اگر E I بین ۰ و ۱ بود کالای ضروری و اگر بیشتر از ۱ بود کالای لوکس می باشد. مفهوم کشش درآمدی تقاضا برای یک واحد تولیدی از نظر تخمین تقاضای محصولی که می فروشد و پیش بینی تقاضا در آینده مهم است.
تقسیم بندی کالا ها بر اساس مقدار کشش درآمدی: 1 - اگر مقدار کشش درآمدی منفی باشد 0> EM گفته می شود این کالا پست است. یعنی با افزایش درآمد مقدار تقاضا برای آن کاهش می یابد. 2 - اگر مقدار کشش درآمدی صفر باشد گفته می شود این کالا نه پست و نه ضروری است یعنی با افزایش یا کاهش درآمد مقدار تقاضای آن تغییری نمی کند. 3 - اگر مقدار کشش درآمدی بزرگتر از صفر و کوچکتر از یک باشد گفته می شود کالا ضروری است یعنی اگر درآمد یک درصد افزایش یابد مقدار تقاضا کمتر از یک درصد افزایش می یابد. 4 - اگر مقدار کشش درآمدی برابر با یک باشد در این حالت گفته می شود کالا نیمه ضروری است یعنی اگر درآمد 1 درصد افزایش یابد تقاضا برای آن کالا یک درصد افزایش می یابد. 5 - اگر مقدار کشش درآمدی بزرگتر از یک باشد در این صورت گفته می شود این کالا لوکس است یعنی اگر یک درصد درآمد افزایش یابد مصرف آن بیشتر از یک درصد افزایش می یابد.
عکس کشش درآمدی تقاضا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس