منظور از زراعت عمودی یا کشاورزی عمودی ( به انگلیسی: Vertical farming ) کشت گیاهان در طبقه های عمودی روی هم است. [ ۱] این گونه کشت بیشتر شامل کشاورزی در محیط کنترل شده است که هدف آن بهینه سازی رشد گیاهان و فنون کشاورزی بدون خاک، مانند هیدروپونیک، آکواپونیک و ایروپونیک است. [ ۱] برخی از گزینه های معمول سازه ها برای استقرار سامانه های کشاورزی عمودی شامل ساختمان ها، کانتینرهای ترابری، تونل ها و چاه های معدن رها شده است. در سال ۲۰۲۰، معادل حدود ۳۰ هکتار زمین کشاورزی عمودی عملیاتی در جهان وجود دارد. [ ۲] مفهوم مدرن کشاورزی عمودی در سال ۱۹۹۹ توسط دیکسون دسپومیر، استاد بهداشت عمومی و محیط زیست در دانشگاه کلمبیا ارائه شد. ☃☃ دسپومیر و شاگردانش طرحی از یک مزرعه آسمان خراش را ارائه دادند که می تواند ۵۰ هزار نفر را تغذیه کند. [ ۳] اگرچه این طرح هنوز ساخته نشده است، اما ایده کشاورزی عمودی را با موفقیت رواج داد. [ ۳]
فناوری های کشاورزی عمودی در مقایسه با مزارع سنتی با چالش های اقتصادی و هزینه های آغاز بسیار مواجه هستند. در ویکتوریا، استرالیا، هزینه «یک مزرعه عمودی ۱۰ طبقه فرضی» ۸۵۰ برابر بیشتر از یک مزرعه سنتی در روستای ویکتوریا به ازای هر متر مربع زمین قابل کشت هزینه دارد. [ ۴] مزارع عمودی نیز به دلیل به کارگیری نور مکمل مانند LED با تقاضای انرژی بسیاری روبرو هستند. به علاوه، اگر از انرژی تجدیدناپذیر برای تأمین این نیازهای انرژی استفاده شود، مزارع عمودی می توانند آلودگی بیشتری نسبت به مزارع سنتی یا گلخانه ها ایجاد کنند.
نیازهای زمین های زراعی سنتی بسیار و تهاجمی است تا برای نسل های آینده پایدار بماند. با رشد جمعیت سریع، انتظار می رود که زمین های قابل کشت به ازای هر نفر در سال ۲۰۵۰ در مقایسه با ۱۹۷۰ در حدود ۶۶٪ کاهش یابد. [ ۴] کشاورزی عمودی، در برخی موارد، اجازه تولید بیش از ده برابر محصول در هر هکتار را نسبت به روش های سنتی می دهد. [ ۵] برخلاف کشاورزی سنتی در مناطق غیر گرمسیری، از طریق کشاورزی در محیط داخلی می توان در همه طول سال محصولاتی را تولید کرد. کشاورزی همه فصلی، بهره وری از سطح زیر کشت را با ضریب ۴ تا ۶، بسته به محصول، چند برابر می کند. با محصولاتی مانند توت فرنگی، این فاکتور ممکن است به ۳۰ برسد. [ ۶]
کشاورزی عمودی به دلیل به کارگیری بخشهای زراعی جدا، امکان تولید گونه های بیشتری از محصولات قابل برداشت را نیز فراهم می کند. برخلاف یک مزرعه سنتی که در آن یک گونه محصول در هر فصل برداشت می شود، مزارع عمودی اجازه می دهند شمار بسیاری از محصولات مختلف به طور همزمان و به دلیل زمین های جداگانه خود، رشد و برداشت شوند. [ ۷]

این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلففناوری های کشاورزی عمودی در مقایسه با مزارع سنتی با چالش های اقتصادی و هزینه های آغاز بسیار مواجه هستند. در ویکتوریا، استرالیا، هزینه «یک مزرعه عمودی ۱۰ طبقه فرضی» ۸۵۰ برابر بیشتر از یک مزرعه سنتی در روستای ویکتوریا به ازای هر متر مربع زمین قابل کشت هزینه دارد. [ ۴] مزارع عمودی نیز به دلیل به کارگیری نور مکمل مانند LED با تقاضای انرژی بسیاری روبرو هستند. به علاوه، اگر از انرژی تجدیدناپذیر برای تأمین این نیازهای انرژی استفاده شود، مزارع عمودی می توانند آلودگی بیشتری نسبت به مزارع سنتی یا گلخانه ها ایجاد کنند.
نیازهای زمین های زراعی سنتی بسیار و تهاجمی است تا برای نسل های آینده پایدار بماند. با رشد جمعیت سریع، انتظار می رود که زمین های قابل کشت به ازای هر نفر در سال ۲۰۵۰ در مقایسه با ۱۹۷۰ در حدود ۶۶٪ کاهش یابد. [ ۴] کشاورزی عمودی، در برخی موارد، اجازه تولید بیش از ده برابر محصول در هر هکتار را نسبت به روش های سنتی می دهد. [ ۵] برخلاف کشاورزی سنتی در مناطق غیر گرمسیری، از طریق کشاورزی در محیط داخلی می توان در همه طول سال محصولاتی را تولید کرد. کشاورزی همه فصلی، بهره وری از سطح زیر کشت را با ضریب ۴ تا ۶، بسته به محصول، چند برابر می کند. با محصولاتی مانند توت فرنگی، این فاکتور ممکن است به ۳۰ برسد. [ ۶]
کشاورزی عمودی به دلیل به کارگیری بخشهای زراعی جدا، امکان تولید گونه های بیشتری از محصولات قابل برداشت را نیز فراهم می کند. برخلاف یک مزرعه سنتی که در آن یک گونه محصول در هر فصل برداشت می شود، مزارع عمودی اجازه می دهند شمار بسیاری از محصولات مختلف به طور همزمان و به دلیل زمین های جداگانه خود، رشد و برداشت شوند. [ ۷]


wiki: کشاورزی عمودی