کرکان

لغت نامه دهخدا

کرکان. [ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان چهارفریضه بخش مرکزی شهرستان بندر انزلی. جلگه ای ، معتدل و مرطوب است و 385 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

کرکان. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان فراهان پائین بخش فرمهین شهرستان اراک. کوهستانی و سردسیر است و 951 تن سکنه دارد. این ده از دو محل بالا و پائین تشکیل شده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

کرکان. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه شهرستان ملایر. جلگه ای و معتدل است و 949 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

کرکان. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان شراء بخش وفس شهرستان اراک. کوهستانی و سردسیر است و 1090 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان شرا بخش وفس شهرستان اراک واقع در ۶۱ کیلومتری جنوب کمیجان کوهستانی و سردسیر دارای ۱٠۹٠ تن سکنه محصول غله و چغندر قند .

دانشنامه عمومی

کرکان (بندر انزلی). کَرکان، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان بندر انزلی در استان گیلان ایران است.
این محل یکی از مراکز عمدهٔ پرورش مرغ در گذشته بوده است. مرغ را به زبان محلی «کرک» می گویند و اگر کرک که همان مرغ باشد جمع بسته شود می شود کرکان.
قسمت شرق رودخانهٔ کرکان که زمین های زراعتی وجود داشت متعلق به دو نفر بوده که از پدرانشان به آنان ارث رسیده بود و این دو نیز پسر عموی یکدیگر بودند که پس از فوت پدران خود زمین ها را تقسیم کردند. هر چند خود در انزلی ساکن بودند ولی تعدادی زارع و به قول قدیمی ها رعیت داشتند که برایشان کار می کردند. آن ها برای رعیت های خود خانه هایی به طور متفرق ساختند، با اینکه از قبل نیز خانه هایی ساخته شده بود. در قسمت غرب رودخانه زمین ها متعلق به مالکین آبکنار بوده و هر یک مقداری زمین بایر داشتند که تعدادی از خانواده های اشترکان به علت فشار و تعدی مأموران «ضرغام السلطنه» حاکم طالش دولاب، ناچار به اطراف کوچ کردند که عده ای نیز به کرکان وارد شدند. در صفحهٔ ۱۱۹ از کتاب «ولایات دارالمرز ایران» آمده که ضرغام السلطنه از سال ۱۸۶۵ میلادی برابر ۱۲۸۲ هجری قمری ( ۱۲۴۴ شمسی ) حکومت طالش دولاب را داشت و قابل ذکر است که تا حدود ۱۳۰۰ شمسی در این سمت باقی بود. [ ۱]
نقشه راه بندرانزلی به روستای کرکان بر اساس نقشه گوگل[ ۲]
این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۶۰ نفر ( ۱۵۹خانوار ) بوده است. در سال ۱۳۳۵ شمسی ۴۶۷ نفر: ۲۳۰ مرد و ۳۳۷ زن. در سال ۱۳۴۵ شمسی ۵۰۶ نفر: ۲۴۵ مرد و ۲۶۱ زن در ۹۵ خانوار. در سال ۱۳۵۵ شمسی ۵۸۶ نفر: ۲۷۹ مرد و ۳۰۷ زن در ۱۰۸ خانوار. در سال ۱۳۶۵ شمسی ۶۸۷ نفر در ۱۳۶ خانوار که از این تعداد ۳۵۵ نفر باسواد بودند؛ و طبق سرشماری نفوس و مسکن؛ این روستا در سال ۱۳۸۵ شمسی ۵۶۰ نفر در ۱۵۹ خانوار جمعیت داشته است.
آماری که به وسیلهٔ ادارهٔ کشاورزی انزلی از طریق آگاهان محلی دربارهٔ دو روستای کرکان و اشترکان در سال۱۳۶۶ شمسی تهیه شده به شرح زیر است: وسعت این دو روستا ۷ کیلومتر مربع. برنج کاری: ۵/۲۰۹ هکتار؛ اشترکان ۴۵ هکتار و کرکان ۵/۱۶۴ هکتار. صیفی کاری: ۲۸ هکتار. سبزی کاری: نیم هکتار. حبوبات: ۷ هکتار. باغ میوه: نیم هکتار.
گاو نر و ماده: ۱۵۰۰ راس. گوساله: ۷۰۰ راس. اسب: ۱۶ راس. گاو میش: ۲۰ راس. طیور: ۲۸۰۰ قطعه؛ و دارای ۲۲ دستگاه تیلر، ۴ دستگاه پمپ آب، ۹ دستگاه خرمن کوب و یک دستگاه برنجکوبی. طبق آمار ادارهٔ نوغان در سال ۱۳۶۷ شمسی ۵۲ نفر کشاورز کرکانی موفق به تولید ۹۳ جعبه تخم نوغان ( ۲۷۹۰ کیلوگرم ) شدند. [ ۳]
عکس کرکان (بندر انزلی)عکس کرکان (بندر انزلی)عکس کرکان (بندر انزلی)عکس کرکان (بندر انزلی)عکس کرکان (بندر انزلی)عکس کرکان (بندر انزلی)

کرکان (تاجیکستان). کاراکون ( به لاتین: Karakon ) یک منطقهٔ مسکونی در تاجیکستان است که در ولایت سغد واقع شده است. [ ۱]
عکس کرکان (تاجیکستان)

کرکان (ملایر). کرکان ( به لری: کرکُن ) روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان ملایر در استان همدان ایران است.
این روستا در دهستان حرم رود علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۳ نفر ( ۹۴خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس کرکان (ملایر)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

فخرالدین اسعد کرکانی اهل این مکان بوده که به اشتباه گرگانی گفته می شود . بقایای کاخ ویس و رامین نیز در همین جاست .
کرکان در شهرستان خنداب در اصل گرکان است که به اشتباه کرکان گفته می شود.
کرکان روستایی است 12کیلومتری جاده ملایر به همدان که قدمت تاریخی بسیار زیادی دارد.
این روستا در زبان محلی کرکون گفته میشود.
در این روستا امام زاده ای با شجره نامه معتبر بنام شاهزاده علی اکبر ( ع ) وجود دارد که از نوادگان امام زین العابدین ( ع ) میباشد که سالانه بویژه فصل تابستان با وجود داشتن حیاطی وسیع با درختان میوه کهنسال پذیرای خیل عظیم زائرین محترم و عاشق میباشد.
...
[مشاهده متن کامل]

چندسالی است که ساختمان آن تجدید بنا شده اما متاسفانه بدلیل نبود بودجه کافی به سرانجام نرسیده و نیمه کار باقی مانده؛ که در شان این امام زاده بزرگوار نیست.

بپرس