کر نو ؛ باضمه ک ، سکون ر ، وضمه ن : به معنی کر نون، کره نون، نان گرد ، نان محلی شهربابک
کر نو : تنور پخت نان کرنو
این تنور کاملا عمودی است دارای دو دهانه است . یک دهانه عمودی و به طرف بالاست ابتدا مقداری هیزم را در این تنور می سوزانند سپس سنگ های تنور را که ابعاد تقریبی 5تا10 سانت دارند در کف تنور میریزند بعد از داغ شدن سنگ ها چونه های خمیر را سریعا از همین در بر روی ستگ های داغ در کف تنور قرار میدهند سپس این در با یک تابه فلزی و تکه های پار چه خیس می پوشانند نان ها را بعد از پخته شدن از همین در خارج می کنند. نان با کف تنور وخاکستر تماس ندارند. دهانه افقی کوچکتر وهم سطح کف کرنو در پایین قرار دارد وخروجی سنگ ها و خاکستر ها بعد پخت نان است. هر دو درب موقع پخت نان بسته اند به طوری که نان ها برای مدت تقریبا نیم ساعت کاملا با کمک بخار وحرارت مغز پخت می شوند
... [مشاهده متن کامل]