کرجان

لغت نامه دهخدا

کرجان. [ ک ُ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان سردرود ناحیه اسکو در آذربایجان شرقی. جلگه ای و معتدل ، و سکنه آن 158 تن است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

دانشنامه عمومی

کرجان (گجرات). کرجان ( به انگلیسی: Karjan ) یک منطقهٔ مسکونی در هند است که در Karjan Taluka واقع شده است. [ ۱] کرجان ۳۰٬۴۰۵ نفر جمعیت دارد.
عکس کرجان (گجرات)عکس کرجان (گجرات)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کِر، جان (۱۸۲۴ـ۱۹۰۷)(Kerr, John)
کِر، جان
فیزیک دان اسکاتلندی و کاشف اثر کِر۱. اثر کِر پدیده ای است که در آن، برقراری میدان الکتریکی در بعضی محیط ها منجر به ظهور شکست دوگانه۲ در آن ها می شود. کِر در آردروسان۳ ایرشر۴ زاده شد و در دانشگاه گلاسگو درس خواند. از ۱۸۵۷ تا ۱۹۰۱، در کالج تربیت معلم «فری چِرچ۵» در گلاسگو استادیار ریاضی بود و آزمایشگاه کوچکی هم در آن جا دایر کرد. در ۱۸۷۵، روشن ساخت که در شیشه و مواد عایق دیگر، تحت تأثیر میدان الکتریکی شدید، خاصیت شکست دوگانه ظاهر می شود و به این نتیجه رسید که وقتی زاویۀ بین میدان الکتریکی و صفحۀ قطبش ۴۵ درجه باشد، اثر کِر به حداکثر می رسد و هنگامی که زاویه برابر صفر یا ۹۰ درجه باشد، این اثر ناپدید می شود. کِر این آزمایش را با مواد دیگر هم تکرار کرد و سلول هایی ساخت که در آن ها مایعاتی مانند دی سولفید کربن و روغن پارافین را بررسی می کرد. او نشان داد که میزان این اثر، که نام دقیق آن اثر الکترو ـ اُپتیکی کِر۶ است، به صورت کمّی متناسب با مجذور شدت میدان الکتریکی است. در ۱۸۷۶، پدیده ای را به نمایش گذاشت که امروزه به اثر مغناطو ـ اُپتیکی کِر۷ معروف است. در این نمایش، باریکه ای از نور قطبیدۀ تخت را از قطب صیقلی آهنربایی الکتریکی بازتاب داد. وقتی که کلید آهن ربا در حالت وصل قرار می گرفت، قطبیدگی باریکه به صورت بیضی درمی آمد. این اثر به موقعیت سطح بازتابنده نسبت به جهت مغناطش، و به صفحۀ تابش نور بستگی دارد.
Kerr effectdouble refractionArdrossanAyrshireFree Churchelectro-optical Kerr effectmagneto-optical Kerr effect

پیشنهاد کاربران

بپرس