کراک

لغت نامه دهخدا

کراک. [ ک َ ] ( اِ ) مرغی است دم دراز سیاه و سپید و در کنار رودها بود. ( فرهنگ اسدی ). پرنده ای است کبود و سفید و دم دراز که بر لب آب نشیند و دم خود را بجنباندو آن را به عربی صعوه گویند. ( برهان ). مرغ دمسجه. کراکا. ( آنندراج ). دم جنبانک. کراس. ( ناظم الاطباء ). جهانگیری کراک را عقعق دانسته و رشیدی صعوه ، اما هیچکدام با بیان لغت الفرس مطابق نیست چه عقعق ( کلاغ پیسه ) مرغ بزرگی است از خطاف ( پرستوک ) خیلی بزرگتر و صعوه سیاه سفید نیست. ممکن است همان کرک باشد که سمانه است اگرچه با بیان اسدی نمی سازد. ( فرهنگ نظام ). لغت با کرک تجانس دارد. ( حاشیه برهان چ معین ) :
چنان اندیشد او از دشمن خویش
چو باز تیزچنگال از کراکا.
دقیقی ( از فرهنگ اسدی ).
|| بعضی گویند کَرَک است که بودنه باشد و آن پرنده ای است پر خط و خال ، از تیهو کوچکتر که به عربی سلوی و به ترکی بلدرچین خوانند. ( برهان ). کَرَّک. بلدرچین. ( از ناظم الاطباء ) :
سراینده سار و چکاوک ز سرو
جهان در چمنها کراک و تذرو.
اسدی ( از فرهنگ جهانگیری ).
رجوع به کراکا، کراس ،صعوه و دیگر مترادفات کلمه شود. || بعضی عکه را گویند به این معنی و بضم اول آمده است. ( برهان ) ( از ناظم الاطباء ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) کرک بلدر چین : [ چنان اندیشد او از دشمن خویش که باز تیز چنگال از کراکا ] . ( دقیقی رودکی ) توضیح : در فرهنگها بمعنی عکه ( کشکرک ) و نیز دم جنبانک آورده اند .

فرهنگ معین

(کَ ) (اِ. ) دُم جنبانک ، بلدرچین .

فرهنگ عمید

=بلدرچین: سراینده سار و چکاوک ز سرو / چمان بر چمن ها کراک و تذرو (اسدی: لغت نامه: کراک ).

دانشنامه عمومی

کراک (پادشاه لهستان). کراکوس یا کراک رهبر قوم له، یک پادشاه افسانه ای لهستان و بنیان گذار شهر کراکوف است.
پاره ای از تاریخ نگاران معتقدند واژه کراک از لغت پیشا اسلاو krakula به معنی صاحب قدرت قضاوت گرفته شده است اما گروهی دیگر نظر دیگری دارند که بیشتر قانع کننده است. آن ها معتقدند این واژه به معنی بلوط است که در نزد آن مردم درختی مقدس بود. تا مدت ها گمان میشد مقبره کراک در تپه کراکوس در شهر کراکوف قرار دارد اما کاوش های باستانشناسی در سال ۱۹۳۴ تا ۱۹۳۸ هیچ مقبره ای را در آن تپه مکشوف نکرد.
عکس کراک (پادشاه لهستان)

کراک (سازه). کراک ( انگلیسی: Cruck ) یا قاب کروک ( به انگلیسی: crook frame ) نوعی الوار چوبی خمیده و بلند است که دو تا از آن به عنوان تیر سازه ای بام ساختمان را نگه می داشت. از کراک مخصوصاً در معماری بومی انگلستان استفاده می شد. این کراک ها معمولاً روی زمین به هم متصل می شدند و سپس سر پا می گشتند.
عکس کراک (سازه)عکس کراک (سازه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کِراک (crack)
نامی عامیانه برای مادۀ شیمیایی حاصل از (بی کربنات) کوکائین. به شکل کلوخه های بلوری و سفت است. ابتدا آن را گرم می کنند و سپس دودش را تنفس می کنند. کراک به شدت اعتیادآور است و اولین بار در اوایل دهه ۱۹۸۰، در سان فرانسیسکو مصرف شد. استعمال آن به مرگ افراد بسیاری منجر شده است، اما در تجارت غیرقانونی مواد مخدر سهم فراوانی دارد، زیرا از کوکائین ارزان تر است.

پیشنهاد کاربران

کراک: [اصطلاح اعتیاد] مشتقی از کوکائین است که جنبه اعتیادآوری آن بسیار زیاد و اثرات جانبی آن دهشتناک است. در واقع کراک، کوکائینی است که دستکاری شده و غالبا با پیپ های شیشه‏ای دود می‏شود. برای معتاد شدن به کراک فقط چند پیپ کراک کفایت می‏کند. .
کرک ( Crack ) که گاهی با اسامی خیابانی کراک، راک، باس و راکس نام برده می شود و اولین بار در سال 1985میلادی وارد بازار نیویورک شد، عبارت است از ماده ای محرک که از تبدیل کوکائین هیدروکلراید به کوکائین خالص
...
[مشاهده متن کامل]
ایجاد می شود. این ماده نسبت به حرارت مقاوم و می تواند از راه دود کردن ، خیلی سریع جذب ریه شده و به سرعت به مغز برسد. پس از مصرف کرک حالت تهاجمی به فرد دست داده، و ادامه مصرف آن باعث بزرگ شدن قلب و افزایش فشارخون ( بسیار شدیدتر از کوکائین ) می شود. آثار مغزی - عصبی کرک، بلافاصله ظاهر می شود، اما در عرض 12 دقیقه کاهش می یابد. لازم به ذکر است که کرک مصرفی در ایران از مشتقات هروئین است که در ترکیب با قرص های روان گردان و مواد شیمیایی و اسیدی ناشناخته ساخته می شود که کلوخی شکل ، کرم رنگ و دارای پرزهایی شبیه پشمک است. عوارض کرک ایرانی شبیه تریاک و هرویین است، ولی به مراتب قوی تر و خطرناک تر از مواد فوق بوده و اعتیاد بسیار شدید و وحشتناک تری را به دنبال دارد.

بپرس