کدو هندی

دانشنامه عمومی

کدو هندی ( نام علمی: 'Praecitrullus fistulosus ) یا تیندا ( Tinda ) ، کدو سبزی از گروه کدوییان است که به دلیل میوه نابالغش کشت می شود و به ویژه در جنوب آسیا محبوب است. کدو هندی تنها عضو از سرده Praecitrullus است. این کدو حلوایی منحصر به فرد بومی هند است و در آشپزی هندی و پاکستانی با کاری و بسیاری از غذاهای لذیذ بسیار محبوب است.
این گیاه مانند همه کدوها، پربار است و به صورت یکساله می روید. این گیاه همچنین خاردار با خارهای کوچک شبیه کدو سبز است. میوه آن تقریباً کروی و ۵–۸ سانتی متر قطر دارد. دانه ها را نیز می توان بو داده و خورد کرد. تیندا نام مستعار معروفی در میان خانواده های پنجابی در هند و پاکستان است. میوه های سبز رنگ و به اندازه سیب به شکل گرد صاف و ۵۰ تا ۶۰ گرم وزن دارند. گیاهان سرزنده، مولد هستند و ۷۰ روز پس از کاشت شروع به میوه دادن می کنند.
تیندا در سانسکریت "ऐभी" و "हस्तिघोषालताफलम्"[ ۱] نیز نامیده می شود. در راجستان «تیندی» نامیده می شود. در مراتی به آن dhemase ढेमसे می گویند. در هندی و مراتی به «دیل پسند» نیز می گویند در زبان سندی سندی: میها نامیده می شود ) .
تیندا را گاه با تندلی یا کوندرو اشتباه می گیرند زیرا نام های مشابهی از زبان ها و مناطق مختلف دارند. تیندا در پنجابی، هندی و بیشتر زبان های هندی شمالی «بچه کدو تنبل هندی» است.
تولید جهانی میوه تیندا در سال ۲۰۱۳ حدود ۱٫۳ میلیون تن برآورد شد. هند بزرگ ترین تولیدکننده کدو هندی است و پس از آن پاکستان و بنگلادش قرار دارند. از دیگر کشورهای تولیدکننده عمده می توان به چین، نپال و سریلانکا اشاره کرد. [ ۲]
عکس کدو هندی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران