کتابشناسی قصه های قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کتابشناسی قصه های قرآن. کتاب شناسی، یکی از مهم ترین شاخه های علوم کتاب داری و اطلاع رسانی است و از آغاز پیدایش، تعاریف متعددی از آن صورت گرفته و تطورات و تغییرات بسیار یافته است.
بشر نوشتن را با اختراع خط آغاز کرده است، پیش از آن قرن ها بر وی و جهان اطرف او سپری شده و رویدادهای گوناگون از جنگ و صلح، پیروزی و شکست و تحولات دیگر بر وی گذشته است و او به علت عدم آشنایی با خط نتوانسته به آنها جاودانگی بخشد و آیندگان را از آن بهره مند سازد. از این روی، زمان پیش از اختراع خط را (دوران ماقبل تاریخ ) می نامند؛ چراکه از منظری، تاریخ با پیدایش خط متولد شده است و آن دو همزاد یکدیگرند، در واقع تاریخ شناس نامه هر ملت است و از ملت بی تاریخ به بچه سرراهی بشر تعبیر می گردد.قلم، کتاب و کتابت نمودهای والای فرهنگ، تمدن و فرهیختگی جامعه ها، نسل ها و امت هاست. چندی و چونی فرهنگ ها، ارزش ها و باورهای مردم را می توان از آثار مکتوب آنان دریافت کرد و ارزش آنان را به میزان دانش آنان دانست. ناگفته نماند داشتن ذخایر علمی و میراث غنی فرهنگی گرچه شرط لازم برای ترقی و تعالی هر ملتی تواند بود، ولی شرط کافی نیست. ملت و جامعه ای می تواند در حوزه علم، فن آوری، و پژوهش حرفی برای گفتن داشته باشد که از ذخایر علمی و میراث فرهنگی خود استفاده بهینه نماید و تحقق این امر در گرو رده بندی، بازیابی، کتاب شناسی و پردازش اطلاعات و آثار گذشته و حال خواهد بود. کتاب شناسی و فهرست نگاری آثار گران سنگ پیشینیان و اطلاع رسانی به عالمان و محققان، گامی است بس بلند که حوصله ای زیاد، عشقی بی کران و توش و توانی فراوان می طلبد.
مراد از کتاب شناسی
کتاب شناسی به عنوان کاری علمی عبارت است از ارائه راه و رسم تحصیل اطلاعات درباره کتاب ها، تحقیق در آنها و عرضه کردن آن به صورت مرتب و منظم، و به عنوان یکی از علوم، به مجموعه ای سازمان یافته از آگاهی اطلاق می شود که موضوع بحث آن همه جنبه های کتاب است.
ارکان کتاب شناسی
دو رکن مهم کتاب شناسی اطلاعات و نظم است، هر کتاب شناسی باید دارای اطلاعاتی کامل و درست و علاوه بر آن از نظمی منطقی برخوردار باشد.
گام نخست در پژوهش
...

پیشنهاد کاربران

بپرس