کتاب الکترونیک

دانشنامه عمومی

کتاب الکترونیکی یا ای بوک ( به انگلیسی: E - book ) کتابهایی هستند که به شکل پرونده های دیجیتال تولید و خوانده می شوند. کتاب های الکترونیکی صرفاً نسخه های الکترونیکی مطالب مکتوب نیستند، بلکه می توانند علاوه بر‍ متن و تصویر، فیلم، صوت و پویانمایی را نیز شامل شوند. ایبوک ها توسط نمایشگر رایانه یا سایر وسایل الکترونیکی خوانده می شوند. اگرچه گاهی ایبوک را به عنوان «نسخه الکترونیکی یک کتاب چاپی» تعریف می کنند اما بسیاری از ایبوک ها قبلاً چاپ نشده اند. تولید و فروش تجاری ایبوک ها برای کتابخوان الکترونیک است. با این وجود از ابزارهای دیگری مثل رایانه رومیزی، لپ تاپ، تبلت، تلفن هوشمند نیز برای خواندن ایبوک ها استفاده می شود. [ ۱] [ ۲]
در دهه ۲۰۰۰ روند به این صورت پیش رفت که فروش ایبوک از طریق اینترنت افزایش یابد و در این سال ها مشتری ها از طریق تجارت الکترونیک در وبگاه ها اقدام به خرید کتاب های چاپی و الکترونیکی می کردند.
دلیل اصلی اینکه مردم آنلاین اقدام به خرید ایبوک کردند احتمالاً قیمت پایین و راحتی بیشتر و انتخاب عنوان های زیاد بود. [ ۳] [ ۴] [ ۵]
به ایبوک یا کتاب الکترونیکی، کتاب دیجیتالی نیز گفته می شود. به ابزارهایی که اختصاصاً برای خواندن ایبوک استفاده می شود کتابخوان گفته می شود. ایبوک برگرفته از کلمه e نماد اینترنت و بوک به معنی کتاب است.
بر روی مخترع اولین ایبوک توافق وجود ندارد ولی عده ای یک معلم اسپانیایی به نام آنجلا رویز روابلس را مخترع اولین ایبوک می دانند.
در دهه ۱۹۳۰ باب براون پس از اینکه یک فیلم صامت تماشا کرده بود ایده نشان دادن محتوای کتاب ها روی یک صفحه بزرگ به ذهنش رسید.
در سال ۱۹۷۱ میلادی، جنبشی تحت عنوان پروژهٔ گوتنبرگ با هدف تبدیل کتاب های کاغذی به کتاب های الکترونیکی پایه گذاری شد. اکنون با تلاش داوطلبان این جنبش، هزاران کتاب که پیش از این در کتابخانه های خصوصی قرار داشتند در بافت رقومی در دسترس همگان قرار دارند.
بافت های مختلف ایبوک مانند ای پاب، HTML ، Word، پی دی اف و حتی پرونده های اجرایی. این پدیده می تواند نظام آموزش و اطّلاع رسانی را دگرگون کند.
برای خواندن کتاب های الکترونیک وسیله های همراه زیادی در بازار است از جمله آمازون کیندل. با وجود انواع و قیمت های مختلف این ابزار در بازار، استفاده از آن هنوز در جامعه فراگیر نشده است. بسیاری معتقدند خواندن کتاب کاغذی لذت بخش تر است. تکنولوژی جوهر الکترونیکی ( به انگلیسی: E - Ink ) کمک زیادی به امکان مطالعه بلند مدت با کتاب خوان های دیجیتال کرد.
عکس کتاب الکترونیکعکس کتاب الکترونیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس