کتاب الروضه در مبانی اخلاق

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کتاب الروضة در مبانی اخلاق (کتاب). ترجمه جزئی از جلد هفدهم از مجموعه بیست و پنج جلدی کتاب بحار الانوار ، مطابق جلد هفتاد و چهارم از مجموعه ۱۱۰ جلدی است، که توسط آقای سید عبد الحسین رضائی به زبان فارسی ، در سال ۱۳۵۷ ش، ترجمه شده است.کتاب، جامع پندها، اندرزها، خطبه ها، سخنرانیها، داستان های رسیده ی از طرف خدا و رسولش صلی الله علیه و آله وسلّم و بزرگان معصومین و پاکان، می باشد.
کتاب شامل نصایح و اندرزهای خداوند و معصومین میباشد از پانزده باب تشکیل یافته که باب اول آن اندرزهایی است که خدای عزوجل در قرآن مجید آورده است در باب دوم اندرزهای خدای عزوجل در دیگر کتابهای آسمانی و نیز در حدیث قدسی و در پندهای جبرئیل میباشد. باب سوم به بعد در وصیت های پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم با امیرالمؤمنین علیه السّلام و به ابوذر ، به عبدالله بن مسعود میباشد. در باب هشتم تا دوازدهم وصیت امیرالمؤمنین علیه السّلام به امام حسن علیه السّلام و محمد بن حنفیه و وصیت و سفارش امیرالمؤمنین به امام حسین علیه السّلام ، و مالک اشتر هنگامی که او را زمامدار مصر قرار داد، کمیل بن زیاد نخعی ، و به شریح قاضی را میخوانیم. باب چهاردهم در بیان خطبه های معروف حضرت علی علیه السّلام می باشد که علامه به سی و شش مورد از آنها اشاره کرده است و باب پانزدهم، اندرزها و خطبه ها و حکمت های حضرت امیرالمؤمنین علیه السّلام از کتب مختلفی چون عیون اخبار الرضا علیه السّلام ، ارشاد مفید ، امالی طوسی ، خصال ، امالی صدوق و غیره روایت نموده که به پنجاه و یک حدیث می رسد.سایر مواعظ و نصایح دیگر ائمه علیه السّلام در جلد ۷۵ از مجموعه ۱۱۰ جلدی می باشد.نسخه شناسیچاپ دوم این کتاب توسط کتابفروشی اسلامیه در سال ۱۳۶۴ انجام گرفته است.

[ویکی فقه] کتاب الروضه در مبانی اخلاق (کتاب). ترجمه جزئی از جلد هفدهم از مجموعه بیست و پنج جلدی کتاب بحار الانوار ، مطابق جلد هفتاد و چهارم از مجموعه ۱۱۰ جلدی است، که توسط آقای سید عبد الحسین رضائی به زبان فارسی ، در سال ۱۳۵۷ ش، ترجمه شده است.کتاب، جامع پندها، اندرزها، خطبه ها، سخنرانیها، داستان های رسیده ی از طرف خدا و رسولش صلی الله علیه و آله وسلّم و بزرگان معصومین و پاکان، می باشد.
کتاب شامل نصایح و اندرزهای خداوند و معصومین میباشد از پانزده باب تشکیل یافته که باب اول آن اندرزهایی است که خدای عزوجل در قرآن مجید آورده است در باب دوم اندرزهای خدای عزوجل در دیگر کتابهای آسمانی و نیز در حدیث قدسی و در پندهای جبرئیل میباشد. باب سوم به بعد در وصیت های پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم با امیرالمؤمنین علیه السّلام و به ابوذر ، به عبدالله بن مسعود میباشد. در باب هشتم تا دوازدهم وصیت امیرالمؤمنین علیه السّلام به امام حسن علیه السّلام و محمد بن حنفیه و وصیت و سفارش امیرالمؤمنین به امام حسین علیه السّلام ، و مالک اشتر هنگامی که او را زمامدار مصر قرار داد، کمیل بن زیاد نخعی ، و به شریح قاضی را میخوانیم. باب چهاردهم در بیان خطبه های معروف حضرت علی علیه السّلام می باشد که علامه به سی و شش مورد از آنها اشاره کرده است و باب پانزدهم، اندرزها و خطبه ها و حکمت های حضرت امیرالمؤمنین علیه السّلام از کتب مختلفی چون عیون اخبار الرضا علیه السّلام ، ارشاد مفید ، امالی طوسی ، خصال ، امالی صدوق و غیره روایت نموده که به پنجاه و یک حدیث می رسد.سایر مواعظ و نصایح دیگر ائمه علیه السّلام در جلد ۷۵ از مجموعه ۱۱۰ جلدی می باشد.
نسخه شناسی
چاپ دوم این کتاب توسط کتابفروشی اسلامیه در سال ۱۳۶۴ انجام گرفته است.
منبع
نرم افزار مجلسیین، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی. رده های این صفحه : آثار علامه مجلسی | کتاب شناسی | کتب اخلاقی | کتب حدیثی شیعه

پیشنهاد کاربران

بپرس