( اسم ) درختچه ایست با رونده از دست. فلفل های سیاه و از تیر. بید ها که ساقه اش قابل انعطاف و بی کرک و شاخه هایش کوتاه است و منشا اصلی آن جاوه و سوماتر او برنئو است ولی امروزه در این نواحی و همچنین در هند و نقاط دیگر پرورش مییابد . این درختچه برگهای متناوب بی کرک کامل چرمی و نوک تیز دارد و گلهای نر آن بر روی دو پای. جدا گانه مجتمع و ماده بصورت سنبله یی در مقابل برگها است . گل های نر و ماد. وی فاقد پوشش گل هستند . گل نر دارای ۲ پرچم و گل ماده دارای مادگی مرکب از ۳ تا ۴ کله است . میوه اش سته و کروی و دارای دنباله ای دراز تر از قطر میوه است ( بهمین علت آنرا فلفل دم دار نیز گویند ) . میو. این گیاه قبل از رسیدن کامل چیده میشود و پس از خشک شدن در معرض استفاده قرار میگیرد . میو. خشک شد. آن کمی بزرگتر از فلفل سیاه ( بقطر ۵ تا ۶ میلیمتر ) و دارای دنباله ایست که در واقع امتداد برون بر میوه است . رنگ میو. خشک شده از قهوه یی خاکستری تا قهوه یی سیاه متغیر است و در سطح آن چیز هایی وجود دارد که بر اثر خشک شدن سطح خارجی میوه بوجود آمده است . بوی آن معطر و قوی و طعمش کمی تلخ و تند و معطر است . در ترکیب شیمیایی میوه های گیاه مزبور بمقدار ۱٠ تا ۱۸ درصد اسانس با بوی تند و معطر و بمقدار یک درصد اسید کوبه بیک و بمقدار ۲/۵ درصد رزین خنثی بنام کوبه بین و مقدار ی مواد روغنی و صمغ و امح آهکی و غیره است . اسانس کبابه نیرو دهند. اعصاب و کاهش دهند. ترشحات ریتین و دارای اثر مدر است و از راه ادرار و مجاری تنفسی و همچنین از راه جلد دفع میشود . کبابه مقوی معده است و هنز هم در برخی امراض مجاری ادرار ( از قبیل سوزاک ) مورد استفاده میباشد . چون ادام. مصرف آن تولید شکم روش میکند همراه با مواد قابض از قبیل کاشو و را تانیا مصرف میشود کباب. اصل کباب. چینی کباب. صینیه حب العروس کبابیه کباب چینی مهیلیون فر یغلیون . یا کباب. اصل . یا کباب. چینی . یا کباب. شکافته . درختچه ایست از تیر. سداب ها دارای برگهای متناوب مرکب که میوه اش بانداز. میو. فلفل سیاه میباشد که چون از نوع کپسول است پس از رسیدن شکاف بر میدارد و مانند فلفل تند و معطر است . این گیاه در آسیای شرقی و آمریکا ی شمالی میروید و در تداول بعنوان مقوی نیروی باه بکار میرود فلفل جابون فلفل ژاپونی جا بونیا فلفل آغاجی فاغره فاغر فاعیه فاجیه فاغر. فلفلی دهان باز .