از محبوب ترین غذاهای گوشتی است که خاستگاه آن ایران است و پس از مدتی در آناتولی و خاورمیانه رایج شد و هم اکنون در سراسر جهان یافت می شود.
مواد لازم برای این نوع کباب شامل گوشت بره ( از قسمت فیله گوشت گوسفند یا گوساله ) ، روغن زیتون، آب لیمو، نمک و فلفل می شود. گوشت در ترکیب مواد مذکور به اصطلاح خوابانده شده و معمولاً به مدت یک شب در یخچال نگهداری می شود تا گوشت ترد گردد. چنجه معمولاً با پلو، گوجه فرنگی کبابی و پیاز خام سرو می شود. تلفظ چِنجه در گویش های محلی متفاوت است. ( تلفظ درستِ این واژه کنجه یا «قنجه» است و در زبان آذربایجانی چنجه تلفظ می گردد و در برخی شهرهای ایران نیز متأثر از زبان آذربایجانی چِنجه تلفظ می شود. در کردی جنوبی به آن کباب قنجه می گویند و در جنوب کشور عمدتا کنجه تلفظ می شود.
... [مشاهده متن کامل]
ابتدا گوشت را به اندازه 2 بند انگشت و به ضخامت 1 سانتیمتر، خرد کنید. آن گاه نمک، فلفل و روغن به آن بیفزائید و مخلوط کنید. سپس گوشت را به سیخ بکشید و روی آتش، کباب کنید. حالا قدری کره رویشان بمالید تا کباب خشک نشود.
مواد لازم برای این نوع کباب شامل گوشت بره ( از قسمت فیله گوشت گوسفند یا گوساله ) ، روغن زیتون، آب لیمو، نمک و فلفل می شود. گوشت در ترکیب مواد مذکور به اصطلاح خوابانده شده و معمولاً به مدت یک شب در یخچال نگهداری می شود تا گوشت ترد گردد. چنجه معمولاً با پلو، گوجه فرنگی کبابی و پیاز خام سرو می شود. تلفظ چِنجه در گویش های محلی متفاوت است. ( تلفظ درستِ این واژه کنجه یا «قنجه» است و در زبان آذربایجانی چنجه تلفظ می گردد و در برخی شهرهای ایران نیز متأثر از زبان آذربایجانی چِنجه تلفظ می شود. در کردی جنوبی به آن کباب قنجه می گویند و در جنوب کشور عمدتا کنجه تلفظ می شود.
... [مشاهده متن کامل]
ابتدا گوشت را به اندازه 2 بند انگشت و به ضخامت 1 سانتیمتر، خرد کنید. آن گاه نمک، فلفل و روغن به آن بیفزائید و مخلوط کنید. سپس گوشت را به سیخ بکشید و روی آتش، کباب کنید. حالا قدری کره رویشان بمالید تا کباب خشک نشود.
چنجه تغییر یافته ی قِنجه است قنجه در زبان ترکی از مصدر قِنْجماق گرفته شده است. قنجماق در زبان ترکی به بریدن و جدا کردن چیزی با ضربه ی سنگ گفته می شود برای مثال اگر طناب و پارچه ای را نتوانیم با دست پاره
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
کنیم آن را روی سنگی گذاشته با سنگ دیگر به آن ضرب می زنیم با ضربات پیاپی که به آن طناب یا پارچه وارد می شود به راحتی پاره می شودبه این کار قِنجماق گفته می شود. گوشت این کباب چون به این طریق کوبیده و نرم می شود ( برای نرم شدن آن با پشت چاقو ضربه می زنند تا نرم تر شود ) به آن قنجه یا به زبان فارسی چنجه گفته می شود .
یکی از محبوب ترین غذاهای گوشتی است که خاستگاه آن منطقۀ غرب آسیا و عمدتاً ایران است و پس از مدتی در آسیای صغیر رایج شد و هم اکنون در سراسر جهان یافت می شود. تلفظ چِنجه در گویش های محلی متفاوت است. ( تلفظ
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
درستِ این واژه �کیرج� یا �قنجه� است و در زبان آذربایجانی چنجه تلفظ می گردد و در برخی شهرهای ایران نیز متأثر از زبان آذربایجانی چِنجه تلفظ می شود. در کردی جنوبی به آن کباب قنجه می گویند و در جنوب کشور عمدتا کنجه تلفظ می شود. )