کاکائو (cacao)
کاکائو
کاکائو
کاکائو
درختی همیشه سبز، با نام علمی Theobrpma cacao، از خانوادۀ استرکولیاسهیا شکلات، متعلق به نواحی استوایی امریکا. امروزه در افریقای غربی و سری لانکا نیز کشت می شود. از دانۀ این درخت، کاکائو و شکلات درست می کنند. درخت کاکائو پس از پنج تا هشت سال، هر سال دوبار محصول می دهد. میوۀ این گیاه ۱۷ تا ۲۵ سانتی متر طول و پوسته ای سخت دارد و دانه ها داخل آن قرار دارند. دانۀ آن پس از تخمیر و بودادن و جداکردن پوسته حاوی ۵۰ درصد چربی است که بخشی از آن برای تهیه کاکائو و شکلات جدا می شود و بخش دیگر، با نام کرۀ کاکائو، به مصارف طبی و آرایشی می رسد. بومیان نواحی مرکزی مکزیک کاکائو را محترم می شمردند و برای بزرگان قوم نوشیدنی ویژه ای تهیه می کردند که آن را شوکولاتل می نامیدند. در قرن ۱۶، بازرگانان اسپانیایی کاکائو را به اروپا وارد کردند که به اندازۀ قهوه و چای محبوب شد.
کاکائو
کاکائو
کاکائو
درختی همیشه سبز، با نام علمی Theobrpma cacao، از خانوادۀ استرکولیاسهیا شکلات، متعلق به نواحی استوایی امریکا. امروزه در افریقای غربی و سری لانکا نیز کشت می شود. از دانۀ این درخت، کاکائو و شکلات درست می کنند. درخت کاکائو پس از پنج تا هشت سال، هر سال دوبار محصول می دهد. میوۀ این گیاه ۱۷ تا ۲۵ سانتی متر طول و پوسته ای سخت دارد و دانه ها داخل آن قرار دارند. دانۀ آن پس از تخمیر و بودادن و جداکردن پوسته حاوی ۵۰ درصد چربی است که بخشی از آن برای تهیه کاکائو و شکلات جدا می شود و بخش دیگر، با نام کرۀ کاکائو، به مصارف طبی و آرایشی می رسد. بومیان نواحی مرکزی مکزیک کاکائو را محترم می شمردند و برای بزرگان قوم نوشیدنی ویژه ای تهیه می کردند که آن را شوکولاتل می نامیدند. در قرن ۱۶، بازرگانان اسپانیایی کاکائو را به اروپا وارد کردند که به اندازۀ قهوه و چای محبوب شد.
wikijoo: کاکایو