کاوشگری

دانشنامه عمومی

کاوش یا کاوشگری ( انگلیسی: Exploration ) فرایند کاوش است، فعالیتی که در آن انتظار کشف چیزی یا جایی وجود دارد. کاوشگری سازمان یافته عمدتاً یک فعالیت انسانی است، اما فعالیت کاوشگری برای اکثر ارگانیسم هایی که قادر به حرکت هدایت شده و توانایی یادگیری هستند، مشترک است. توانایی یادگیری به ویژه در رفتار جستجوی غذای حشرات اجتماعی توصیف شده است، که در آن بازخورد دریافتی از افراد بازگشته بر فعالیت سایر اعضای گروه تأثیر می گذارد.
کاوشگری به صورت زیر تعریف شده است:
• سفر به جایی در جستجوی اکتشاف
• ارزیابی یا بررسی سیستماتیک چیزی
• بررسی تشخیصی
• تجربه کردن ( جستجوی ) دست اول
• سرگردانی بدون هیچ منظور یا هدف خاصی
در همه این تعاریف نشانه و دلیلی از تازگی، یا ناآشنایی یا انتظار اکتشاف در کاوشگری وجود دارد، در حالی که پیمایش ( survey ) مستلزم بررسی مستقیم است، اما لزوماً کشف هرگونه اطلاعات ناشناخته یا غیرمنتظره قبلی نیست. فعالیت های کاوشگری متقابل منحصر به فرد نیستند و اغلب به طور همزمان و به میزان متغیر رخ می دهد. یک حوزه تحقیقاتی یا یک منطقه ممکن است در زمان های مختلف، توسط کاوشگران مختلف و با انگیزه های متفاوت که ممکن است اکتشافات مشابه یا متفاوتی داشته باشند، مورد کاوش قرار گیرد.
کاوش جغرافیایی که گاهی به معنای پیش فرض برای اصطلاح کلی تر کاوش در نظر گرفته می شود، عمل کشف زمین ها و مناطق دورافتاده سیاره زمین است و ترکیبی از انواع گوناگون کاوشگری را شامل می شود. از آنجایی که دسترسی به سطح زمین به طور کلی نسبتاً ساده است، سطح زمین به طور نسبتاً جامع کاوش شده است، اما مناطق زیر آب و زیرزمینی به مراتب کمتر شناخته شده است. حتی در سطح زمین هنوز چیزهای زیادی باید با جزئیات در مناطق دورافتاده و غیرقابل دسترس بیابانی کشف شود.
نوشته های اولیه در مورد کاوشگری به هزاره چهارم قبل از میلاد در مصر باستان برمی گردد. یکی از اولین و تأثیرگذارترین متفکران در زمینه کاوشگری، بطلمیوس در سده دوم پس از میلاد بود. بین سده های ۵ تا ۱۵ میلادی، بیشتر کاوش ها توسط کاوشگران چینی و عرب انجام شده است. به دنبال آن و پس از آنکه محققان اروپایی آثار جغرافیدانان اولیه لاتین و یونانی را دوباره کشف کردند، عصر اکتشاف آغاز شد. در حالی که آغاز عصر اکتشاف تا حدی به دلیل ناامن شدن مسیرهای زمینی خارج از اروپا و میل به تسخیر سرزمین های دیگر بود، سده هفدهم نیز شاهد کاوش هایی بود که با انگیزه های اصیل تر از جمله کشف علمی و گسترش دانش در مورد جهان انجام می شد. این دانش گسترده تر از جغرافیای جهان به این معنی بود که مردم قادر به ساختن نقشه هایی از جهان بودند که تمام سرزمین های شناخته شده را به تصویر می کشد. اولین اطلس دنیا Theatrum Orbis Terrarum نام داشت که توسط آبراهام اورتلیوس منتشر شد و شامل یک نقشه جهانی بود که تمام قاره های زمین را نشان می داد.
عکس کاوشگریعکس کاوشگری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس