کانال مخابراتی

دانشنامه عمومی

کانال مخابراتی ( به انگلیسی: Communication channel ) به محیطی ( واسط، Medium ) گفته می شود که از آن برای انتقال اطلاعات از فرستنده به گیرنده استفاده می شود. در ارتباطات راه دور و شبکه های رایانه ای، یک کانال ارتباطی ( یا کانال ) ، به یک محیط انتقال فیزیکی مانند سیم یا کانال رادیویی، اشاره می کند.
اگر دو فرکانس حامل ( Carrier Frequency ) متوالی با فاصلهٔ کم ( کانال های مجاور ) به عنوان دو فرکانس TRX ( ارسال ) انتخاب شوند، آنگاه احتمال تداخل وجود دارد. این نوع تداخل را، تداخل کانال مجاور گویند.
در استفادهٔ دوباره از فرکانس در مخابرات سلولی، اگر فاصله کافی بین سلول های هم فرکانس نباشد، تداخلی موسوم به تداخل کانال های هم فرکانس ایجاد می شود، که معیار اندازه گیری آن با C/I نمایش داده می شود ( Carrier to Interference Ratio ) .
کاهش تداخل با استفاده از تکنیک های:
• پرش فرکانس ( Frequency Hopping )
• کنترل توان
• VAD/DTX
• قطاع بندی آنتن ایستگاه پایه ( Base Station's Antenna Sectorization )
صورت می گیرد.
انتشار امواج رادیویی در محیط به وسیله سه عامل زیر تحت تأثیر قرار می گیرد:
• افت مسیر ( Path Loss )
• محوشوندگی بلند مدت ( Long - Term Fading )
• محوشوندگی کوتاه مدت ( Short - Term Fading )
افت مسیر حاصل افت ذاتی توان سیگنال و تأثیر محیط بر سیگنال می باشد. در طراحی یک سیستم افت مسیر را می توان از روی مدل های انتشار بدست آورد. از آنجایی که افت مسیر تحت تأثیر تعداد و موقعیت سلول ها است بنابراین محاسبه افت مسیر، باعث صرفه جویی در هزینه و زمان است.
در یک محیط انتشار رادیویی واقعی، افت مسیر را نمی توان به وسیله معادله فضای آزاد محاسبه کرد. به دلیل پیچیدگی محاسبات اتلاف مسیر در محیط های واقعی، مدل های انتشار مختلفی به وجود آمده است. مدل هاتا ( Hata ) و اکومورا ( Okumura ) و گسترش COST - 231, 2 - GHz سه نمونه از این مدل ها می باشد.
ارتباط بین MS وBS در محیط سلولی به ندرت به شکل دید مستقیم ( LOS ) است، زیرا شرایطی مثل موانع طبیعی و ساختمان ها مانع از این کار می شود. همچنین MS می تواند در جهت مختلف وبا سرعت های متفاوت حرکت کند. در نتیجه سیگنال RF به وسیله عواملی مثل انعکاس پراکنده می شود. در نتیجه باعث می شود سیگنال فرستاده شده توسط فرستنده در مسیرهای دید غیرمستقیم ( NLOS ) به گیرنده برسد. این کار باعث نوسان های کوتاه مدت و بلند مدت در شدت سیگنال دریافتی ( RSS ) می شود و عاملی است که کارایی کانال را کاهش می دهد.
عکس کانال مخابراتی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس