کالابریا

دانشنامه عمومی

کالابریا ( به ایتالیایی: Calabria ) ناحیه ای در جنوب ایتالیا و به مرکزیت شهر کاتانزارو است. دیگر شهرهای عمده آن رجو کالابریا و کوزنتسا هستند.
این ناحیه با نزدیک به ۲ میلیون نفر جمعیت و ۱۵, ۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت، در نقطه اتصال شبه جزیره ایتالیا به سیسیل قرار دارد. این ناحیه از پنج استان کاتانزارو، کوزنتسا، کروتون، رجو دی کالابریا و ویبو والنتسیا تشکیل شده است.
کالابریا پیش از برآمدن امپراتوری روم، از مراکز مهم تمدن یونان باستان بود. فیثاغورس، ریاضی دان و فیلسوف یونانی، از اهالی کالابریا بود و تندیس های معروف یونانی موسوم به تندیس های مفرغی ریاچه نیز در این ناحیه کشف شده اند. این تندیس ها در موزه رجیو کالابریو نگهداری می شوند. کالابریا سال های طولانی، بخشی از امپراتوری روم بود و پس از آن تحت سیطره امپراتوری بیزانس ( امپراتوری روم شرقی ) درآمد و با سقوط بیزانس، جزئی از قلمرو نورمن ها شد. نرمن ها پادشاهی ناپل را تشکیل دادند که به اشکال مختلف بر کالابریا نیز فرمان می راند. این رویه، تا زمان وحدت ایتالیا ادامه داشت. در دوران نورمن ها کالابریا ناحیه ای فقیر و ستم کشیده بود. در جریان یکپارچگی ایتالیا، نبرد معروف ریسورجیمنتو ( یکی شدن ایتالیا ) که طی آن جوزپه گاریبالدی زخمی شد، در منطقه کوهستانی آسپومونته در مرکز کالابریا رخ داد.
[ ۱]
زیتون، پیاز و ترنج مهم ترین محصولات کشاورزی این ناحیه هستند.
مهم ترین جاذبه گردشگری این ناحیه سواحل مدیترانه است که گردشگران بسیار زیادی را به خود جلب می کند.
عکس کالابریاعکس کالابریاعکس کالابریا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کالابْریا (Calabria)
ناحیه ای کوهستانی که پنجۀ «چکمۀ» ایتالیا را تشکیل می دهد و شامل استان های کاتاندزارو، کوزنتسا و ردجو دی کالابریا است. ۱۵,۱۰۰ کیلومتر مربع مساحت و ۲,۰۷۴,۸۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۲). مرکز آن شهر کاتاندزارو است و مهم ترین شهرهایش عبارت اند از کروتونه و ردجو دی کالابریا. در جلگهها و دامنه های پرجمعیت تپه ها حبوبات ، سبزی ، پرتقال و بادام تولید می شود. این ناحیه باغ های زیتون بسیاری نیز دارد. توسعۀ صنعتی و جهانگردی ساحلی مانع مهاجرت از این ناحیه شده است. کروتونه و ردجو دی کالابریا مراکز صنعتی این ناحیه به شمار می روند. کروتونه شهرکی یونانی بود که در ۷۱۰پ م ساخته شد. کاتاندزارو در جنگ جهانی اول به شدت آسیب دید. در جنگ جهانی دوم نیز سپاه هشتم انگلستان با عبور از تنگۀ مسینا، در ۳ سپتامبر ۱۹۴۳ به کالابریا، سرزمین اصلی ایتالیا، حمله کرد.

پیشنهاد کاربران

بپرس