کافِئین (caffeine)
مادۀ آلیِ آلکالوئیدی موجود در چای، قهوه، و دانه های فندق مانند کولا. به مقدار کم در کاکائو یافت می شود. در چای آن را تئین می نامند. مصنوعاً از اسید اوریک ساخته می شود. این ماده قلب و سیستم مرکزی اعصاب را تحریک می کند. به صورت خالص ترکیبی تلخ و بلوری با فرمول C۸H۱۰N۴O۲ است. مصرف بیش از حدّ کافئین، بیش از شش فنجان متوسط چای یا قهوه در روز، ممکن است برای سلامتی زیان آور باشد. در صورتی که اگر به اعتدال مصرف شود محرک ملایمی برای سلسلۀ اعصاب می باشد.
مادۀ آلیِ آلکالوئیدی موجود در چای، قهوه، و دانه های فندق مانند کولا. به مقدار کم در کاکائو یافت می شود. در چای آن را تئین می نامند. مصنوعاً از اسید اوریک ساخته می شود. این ماده قلب و سیستم مرکزی اعصاب را تحریک می کند. به صورت خالص ترکیبی تلخ و بلوری با فرمول C۸H۱۰N۴O۲ است. مصرف بیش از حدّ کافئین، بیش از شش فنجان متوسط چای یا قهوه در روز، ممکن است برای سلامتی زیان آور باشد. در صورتی که اگر به اعتدال مصرف شود محرک ملایمی برای سلسلۀ اعصاب می باشد.
wikijoo: کافیین