کاری ماتسامان

دانشنامه عمومی

کاری ماتسامان ( تای: มัสมั่น؛ rtgs:  matsaman؛ تلفظ  mát. sā. màn ) نوعی کاری پُرمَلات و مقوی تایلندی است که برگرفته از آشپزی ایرانی است. [ ۱]
واژهٔ «ماتسمان» و «ماسمان» در اصل تایلندی نیستند و عقیدهٔ رایج بر آن است که این واژه ها، برگرفته از کلمهٔ «موسولمان» در آثارِ نویسندگان مسلمانی است که در اواسط قرن ۱۹ میلادی، این غذا را در نوشته های خود، به صورت «کاریِ موسولمان» ضبط و ثبت کرده بودند. واژهٔ موسولمان نیز، صورتِ قدیمی و غیرمتداول واژهٔ «مسلمان» است. [ ۲] [ ۳]
«دیوید تامپسون» متخصص غذاهای تایلندی و «سانتی ساوت ویمون» روزنامه نگار و محقق تایلندی هر دو معتقدند که خاستگاه این غذا، ناحیه تایلند مرکزی در قرن هفدهم و در دربار «آیوتایا» است و به بازرگان مشهور ایرانی شیخ احمد قمی بازمی گردد. «شیخ احمد قمی» بنیانگذار و جدِ «خاندان اشرافی بوناگ» در تایلند است. [ ۴]
در سال ۲۰۱۱ میلادی، کارشناسان غذایی سی ان ان، در مقاله ای تحت عنوانِ «۵۰ غذای خوشمزهٔ دنیا»، «کاری ماتسامان» را در صدر فهرست خود قرار داده و آن را به عنوان خوشمزه ترین غذای جهان برگزیدند. [ ۵] بعدها، خوانندگان سی ان ان در یک نظرخواهی دیگر برای انتخاب «۵۰ غذای خوشمزهٔ جهان»، آن را در جایگاه دهم قرار دادند. [ ۶]
عکس کاری ماتسامانعکس کاری ماتسامان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس